MOLDE: Saka mot forretningsmannen fra Molde skulle ha startet i Romsdal tingrett mandag, men ble utsatt én dag på grunn av sjukdom i aktoratet.

Moldemannen i 70-åra står tiltalt for i perioden 2012 til 2015 å ha tappet Samspleis AS og Bjørnstjerne Bjørnson-Akademiet for i alt 2,4 mill. kroner.

Snudde om undersøkelser

De rettsoppnevnte sakkyndige i saka så imidlertid mandag at det var behov for ytterlige undersøkelser av mannen.

Det bekrefter aktor i saka, politiadvokat Sandra Grøtta Krakeli, til Romsdals Budstikke.

De sakkyndige er psykolog Laila Eriksen Østbø og psykologspesialist Kristin Tollan.

Var undersøkt i 2017

Tiltalte har tidligere i etterforskningen først gått igjennom en såkalt prejudisiell observasjon, og deretter – etter forsvarers ønske – en full judisiell observasjon høsten 2017, for å se på tilregneligheten hans.

Resultatene påvirket imidlertid ikke statsadvokatens tiltale som kom i februar 2018.

Utsettes fire måneder

Saka blir nå utsatt, og tirsdag fant partene en ny dato i samråd med tingretten. Det blir fire nye dager fra den 7. til 10. januar i 2019, opplyser Romsdal tingrett.

– Det er naturligvis uheldig at saka blir utsatt, men når det først kan sås tvil rundt de sakkyndiges konklusjoner, er det etter mitt syn nødvendig å få klarhet rundt dette før retten kan ta stilling til skyld- og straffespørsmålet, sier aktor Grøtta Krakeli til Romsdals Budstikke.

Forsvareren er noe overrasket over avgjørelsen:

– Uten å gå for langt i å karakterisere dette, så finner jeg det i alle fall underlig at dette kommer nå: på et tidspunkt hvor hovedforhandlingen skulle ha vært i full gang, sier advokat Roy Peder Kulblik.

Forsvarer i saka, Roy Peder Kulblik. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Kjell Langmyren