(DRIVA.NO) – Her blir det fint å vokse opp for ungene våre, sier Jeanett Djupevåg og Even Andersen. Etter å ha bodd i Bergen i åtte år bestemte familien seg tidligere i år å flytte til Evens heimkommune. Han vokste opp på Raudsand, og er glad for å være tilbake i heimtraktene.

De kom over hus til salgs i Vollahaugen boligfelt i Eidsvåg og flyttet inn i forrige måned. De er fornøyde både med huset og ikke minst den flotte utsikten.

– Vi har ønsket oss til Nesset. Her er det gode oppvekstvilkår for ungene. Man får også mye mer igjen for pengene når man kjøper hus her sammenliknet med Bergen der prisnivået er høgere. Jeg jobbet som elektriker i Bergen, og har fått meg jobb innen samme bransje i Molde, sier Even.

Samboer Jeanett er fra Bergen. Hun tror hele familien kommer til å trives i sitt nyinnkjøpte hus i Eidsvåg. Jeanett er utdannet barne- og ungdomsarbeider. Med tre smårollinger i huset har hun ennå ikke fått seg jobb i sin nye heimkommune. Minstejenta Nora er bare åtte måneder.

Flyttet fra Molde

I nabohuset flyttet Bjørnar Gagnat, samboer Monica Schønning Andresen og sønnen William inn i januar. De kom flyttende fra Molde og er allerede godt etablert i Eidsvåg.

Bjørnar er fra Flemsetra i Gjemnes, Han har ei søster som bor i Eidsvåg, og trives godt i bygda.

Mona kommer opprinnelig fra Elnesvågen. Hun jobber som miljøarbeider i Molde, men skal begynne å jobbe i Nesset seinere i høst.

– Da slipper jeg pendlingen. Det blir bra, konstaterer hun.

Også andre hus har skiftet eier i nabolaget. Det har vært og er et generasjonsskifte på gang i boligfeltet.

Størst vekst i Nesset

Ordfører Rolf Jonas Hurlen gleder seg over at Nesset er den kommunen i romsdalsregionen som fikk den største folkeveksten i andre kvartal med 21 flere innbyggere. Kommunen kan også notere et fødselsoverskudd på fem personer.

– Veldig bra! Vi ser at folketallet kan svinge fra kvartal til kvartal. Folketallet har i mange år gått nedover her i kommunen. Derfor er det all grunn til å glede seg over utviklingen.

Hurlen peker på at en del av forklaringen til befolkningsveksten skyldes bosetting av flyktninger. Totalt er det mange unge familier som nå velger å bli nessetgjeldinger.

Flere arbeidsplasser

Ordføreren mener flere arbeidsplasser blir viktig for å opprettholde den positive trenden fra andre kvartal.

– Det er en grense for hvor langt folk vil pendle. Vi ønsker oss flere arbeidsplasser i kommunen.

– Hurlen viser til det positive som skjer innen landbruket i Nesset.

– Her er det flere som satser stort. I Eresfjord blir det så mange unger framover at vi må utvide barnehagen. Dette kommer opp som politisk sak om ikke så lenge.

I Nesset er det ved utgangen av andre kvartal 2964 innbyggere. Etter førstekvartal fordelte innbyggerne seg slik på bygdene:

Ranvik 88, Tjelle/Gussiås 96, Rød/Høvik 315, Eidsvåg 1126, Raudsand 300, Eidsøra 307, Bugge 69, Vistdal 237, Eresfjord 339 og Eikesdal 64.

Denne saka ble først publisert i Driva.