– Du verden! Utbryter ordfører Rolf Jonas Hurlen når han får høre de ferske tallene over folketallsutviklingen i kommunene.  Ingen annen kommune i Romsdals-regionen kan vise til større vekst enn Nesset i 2. kvartal i år: 21 flere innbyggere i løpet av tre måneder.

Statistikken fra Statistisk sentralbyrå viser at Nesset både hadde fødselsoverskudd på fem personer og netto tilflytting på 16 personer i andre kvartal. Nesset har nå 2.964 innbyggere. Til sammenligning økte Molde folketallet med 16 personer i andre kvartal. Molde har nå 26.965 innbyggere.

– Fortell hva som har skjedd i Nesset når så mange tilflyttere har kommet, ordfører Hurlen!

– Vi ser at folketallet svinger fra kvartal til kvartal. I Nesset har vi vært vant til at folketallet jamnt og trutt har gått nedover. Derfor er dagens tall veldig artig å se. Noe av tilflyttingen skyldes nok at Nesset kommune har tatt imot og bosatt flyktninger. Men en annen viktig forklaring kan være at det har vært bygget en god del leiligheter i Eidsvåg. Dette er leiligheter som både eldre og yngre pensjonister har flyttet inn i. Dermed har det blitt ledige hus i og rundt Eidsvåg, og unge folk har enten flyttet heim igjen og overtatt husa eller det har kommer nytilflyttere og bosatt seg her. Uansett er dette positivt for kommunen vår, sier Rolf Jonas Hurlen.

– Hva skal til for at veksten i Nesset skal fortsette?

– Arbeidsplasser. Siden 1980-åra har vi opplevd at arbeidsplasser har blitt flyttet ut fra Nesset. Og enten har arbeidstakerne fulgt med når virksomheten har flyttet eller så ha de blitt pendlere. Vi må være så ærlig å si at Nesset balanserer på en knivs egg når det gjelder arbeidsplasser. Det går en grense for hvor langt folk vil pendle for å komme på arbeid og fortsatt bo i Nesset. Vi har et sterkt ønske om å få flere arbeidsplasser hit, sier ordføreren.

Folketallsutviklingen i andre kvartal i år viser følgende tall:

Nesset   +21

Molde    + 17

Eide        + 9

Gjemnes  + 6

Aukra   + 1

Vestnes   + 1

Rauma   minus 15

Midsund minus 14

Fræna    minus 6

Sandøy  minus 4

Styret i Rød vel har satt opp en plan for å komme i gang med regelmessige aktiviteter. – Det vil være en flott måte for nyinnflytta og etablerte bygdefolk å bli kjent med hverandre. Foto: Anita Vingen