FRÆNA: – Festivalen har hatt en merkbar publikumsøkning i år. Vi håper at festivalen har begynt å feste seg og at ordet går. Den ble også arrangert en uke seinere i år, sier festivalsjef Hilde Brunsvik, og legger til:

– Vi har ikke egentlig headlinere i programmet, men et bredt sammensatt lag av fremragende musikere i mange sjangre. Folk kommer gjerne på flere konserter. Eller alle. Vi opplever at publikum er imponerende åpne, sier festivalsjefen etter å ha oppsummert helga.

Mer samarbeid med kulturskolen

Nytt av året var et samarbeid med kulturskolene, først og fremst i Fræna.

– Det resulterte i en fargerik og ganske eventyrlig åpningskonsert med Jorun Marie Kvernberg, Karl Seglem og Romsdalsstrykerne. Dette har gitt mersmak og vi ønsker å videreføre samarbeidet, sier Brunsvik.

Den årvisse verkstedkonserten hadde tittelen «Stemmer». Fire ulike musikere, Ann Helen Moen, Jorun Marie Kvernberg, Karl Seglem og Brunvsik selv, møttes i en spontan og improvisert konsert på et tettpakket Hoem grendahus.

– Tangokonserten i kirka etterpå ble et varmt og lidenskapelig møte med den argentiske tangotradisjonen. Kvelden ble avsluttet med fullsatt kirke som ville høre Henning Sommerro synge fra den store sangskatten sin, i møte med jazzlaget Roaldsnes Fem, sier Brunsvik.

Konsertgudstjeneste

Brunsvik forteller at det for fjerde året var konsertgudstjeneste søndag.

– Det er et forsøk på å lage både konsert og gudstjeneste, uten at noen synes de har kommet på feil sted. Roaldsnes Fem og blant andre moldenser Hayden Powell i musikerrekka, møtes bare til Klangfestival, og gjør et aldri så lite nybrottsarbeid i grenselandet mellom kirkelig og allmenn kultur, sier Brunsvik.

Festivalen ble avsluttet med en original versjon av Griegs Haugtussa for en fullsatt Vågøy kirke.

– Klangfestivalen er i ferd med å finne sin form og fasong og har foreløpig ikke ambisjon om å bli større, men fortsette å lage en akustisk og sjangerkryssende møteplass for musikere og publikum fra mange kanter, sier Brunsvik.

Festivalen støttes økonomisk av kulturrådet, fylkeskommune og Fræna kommune, samt flere næringslivsaktører.