MÅNDALEN: – Vi er veldig stolte. Omtrent alt er gjort på dugnad. Folk er fantastisk flinke til å hjelpe til. Det samme kan sies om det lokale næringslivet, som omtrent har stått i kø for å bistå idrettslaget. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet, sier Hanne Waksvik Hustad i Måndalen IL friidrett.

Svært lav kostnad

– En kveld gikk jeg ut på Facebook og spurte om tre mann til en viktig og tung dugnad dagen etter. Da jeg kom opp på stadion for å lage mat til dem, var det 11–12 karer i full aksjon. Det er litt sånn det har vært. Og resultatet er ei overbygd tribune med 160 sitteplasser. Om det ikke var for all dugnadsinnsatsen og alle bidragene fra lokalt næringsliv, hadde prisen blitt på rundt en million kroner. I stedet slipper vi unna med en brøkdel av det, sier hun.

Fole med tilreisende

8. – 9. september kommer innbyggertallet i Måndalen omtrent til å fordobles. Da arrangeres Lerøy-leikene i friidrett, tidligere Donald Duck-leikene. Godt over 200 friidrettsutøvere fra de seks nordligste fylkene, inklusiv vårt eget, kommer til Måndalen for å konkurrere. De er i alderen 14–15 år. I tillegg kommer en stor delegasjon foreldre, lagledere og treneren. Det kommer til å bli et fartsfylt sirkus på Måndalen stadion.

Brukt kunstgress fra Midsund

– Da er det fole greit å ha ei helt ny tribune med tak. Særlig hvis det skulle pøsregne. En kapasitet på 160 er vi godt fornøyd med. Stolene er levert av Norgetribunen, ved Svein Frode Heen på Veblungsnes. Og så har vi fått gammelt kunstgress fra Midsund som skal brukes til å pynte skråninga, som ikke har vært spesielt fin, sier hun.

Listen over sponsorer er imponerende. Måndalen og Innfjorden har litt av et næringsliv med tanke på innbyggertallet. Her er alle aktører som har bidratt med stort eller mindre: Elementpartner, Bruaset Bygg, Norgestribunen, Venås Transport, Edvin Gjerde Transport, J.O. Moen Anlegg, Skjelbostad Sveis, Wenaasgruppen, Sparebanken Møre, Wenaas, Arvid Gjerde AS og Wenaas Kapital.

Måndalen er friidrettshovedstaden i Romsdal. Her fra Tine-stafetten i 2015. Foto: Ragnhild Bakke
Cato Steinan er en av veldig mange frivillige i Måndalen og omegn som har arbeidet gratis med å bygge tribune. Foto: Hanne Waksvik Hustad