Det er i lokalene til tidligere Mittet Mat den nye bedrifta er startet opp. Mittet Mat ble lagt ned i fjor, og har vært et savn for jegere.

– Mittet Mat parterte dyr og foredlet kjøttet i første rekke til jegerne, men solgte også kjøtt som jegerne hadde til overs. Nå vil det ikke bli kjøpt kjøtt fra jegerne, bare partering, sier Tor Gunnar Faye som var inne på eiersiden også på Mittet Mat.

Mange henvendelser

Anne Nyvang Bakkestuen, som har arbeidet ved Mittet mat i mange år skal lede den nye bedrifta.

– I tillegg har vi engasjert Valdas Kvaselis til å ta seg av parteringen av dyra. Han har bodd flere år i Norge og er utdannet med nødvendig kompetanse fra Litauen. Dermed skal dette gå godt, sier Tor Gunnar Faye, som mener at det ligger godt til rette for fortsatt drift med rutinerte folk.

Han selv eier lokalene, men skal ikke være aktiv i drifta.

– Vi har fått mange henvendelser fra jaktlag hele sommeren, også jaktlag som ikke har benyttet oss tidligere har kontaktet oss i sommer, sier Nyvang Bakkestuen.

– Hvor kommer kjøttet fra?

– Her kommer det jegere vesentlig fra Nesset og Rauma. Men også fra Lesja og Ytre Romsdal kommer det jegere med dyr, sier Anne Nyvang Bakkestuen.

– Hvor mange dyr kan årlig bli partert ved bedriften?

– Vi regner med at det er 300-400 dyr eller en 15-18 tonn kjøtt som er blitt årlig partert her, så det skal bli riktig travelt om alle kundene kommer tilbake, sier Faye.

– Vi har pusset opp lokalene nå i sommer, så alt skal være klart til jaktsesongen.

Jakta på rådyrbukk er starta, og reinsjakta starter 20.august. 1. september starter hjortejakta over store deler av Romsdal, som står for den største mengden av arbeid for bedriften.

– Vi har bygd opp en kundekrets som tilsier at det skal bli rikelig å gjøre utover, sier Anne Nyvang Bakkestuen som i sommer har drevet røykeri for laks i lokalene.

– Krokene for vilt vil bli brukt så snart jakta er i gang for fullt, sier Tor Gunnar Faye i de nyopppussede lokalene. Foto: Ottar Rydjord