Over 1000 dugnadstimer har blitt lagt ned i jobben med å klargjøre flere nye buldrevegger i klatreklubbens lokaler i Træffhuset i sommer. Lørdag er det åpningsdag, og leder i klatreklubben, Eivind Nordeide, sier de forventer fullt hus og god mottagelse av de nye veggene.

– Blant de nye veggene er en buldrevegg for nybegynnere, noe som vi har mangla litt her oppe. Om man er nybegynner i Molde-veggen og liker å buldre, har man hatt for lite areal. Det har fort blitt trangt, så vi har bygd ut for å få mer klatring for alle. Når man har klatra ei stund og skal over på å klatre med tau så er det mye her, og tauveggen vi har er fantastisk. Vi har mye areal for akkurat det, men så har vi hatt lite plass for andre ting. Og det er buldring som er mest populært, sier han, og sikter til begrepet som brukes for friklatring opp til fire meter, uten sikring.

– Man trenger bare å leie seg et par sko, og så er man i gang. Det er kjempeenkelt, sier han videre.

– Vi regner med å få over 500 besøkende i løpet av helga. Lørdag er det også gratis å komme, så da forventer vi fullt hus. Men det blir ikke veldig trangt, for folk kommer og går mellom klokka 10 og 18. Vi stiller med folk som kan sikre, og det blir en dag for folk som ikke har klatra så mye før, sier han, og oppfordrer nybegynnere til å ta turen innom Træffhuset i løpet av helga.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Viser fram: Daglig leder Eivind Nordeide viser stolt fram de ferdige veggene. Her med veggen som kan lyssettes fra telefonen.

Sprengt kapasitet

Klatring som aktivitet har tatt seg voldsomt opp i Molde de siste årene, forteller Nordeide.

– De siste årene har vi opplevd sprengt kapasitet, og det toppa seg virkelig i fjor. Utbygginga er et tiltak for å utnytte arealet vårt og barnehula vår enda bedre. Vi har også bygd en ny veranda, hvor vi har en vegg man kan koble sammen med en app på telefonen, hvor ruta man skal klatre lyssettes, utdyper han.

– Målet vårt har hele tiden vært rekruttering. Alle våre barne- og ungdomskurs er fulle, så det er det vi må ta vare på. Da må vi også få lov til å bygge ut, fortsetter han.

Billig å klatre i Molde

Lederen forklarer at finansieringen kommer fra Romsdal Tindegruppe selv, og at måten det driftes på gjør at det er billig å klatre i Molde.

– Det heldige her er at prisene i Molde-veggen er mye lavere enn i resten av landet. Det koster 100 kroner å klatre ei kveldsøkt, med en pris på 300 kroner per familie. Da har man utstyr inkludert. Klubben eier veggen, og har selv betalt oppussinga. Vi har fått litt hjelp fra fylkeskommunen og kommunen med stipend, samtidig som vi har fått sponsormidler fra Sparebanken Møre og Axess. Summen for oppussinga totalt har blitt på rundt 300 000 kroner. Det er enorm dugnadsinnsats i tindegruppa, så dette har tatt det meste av fritida til folk i sommer. Det er bare å bøye seg i støvet for den innsatsen som har blitt gjort, sier han entusiastisk.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Luftig: Franske Arthur Masse, som er her på utplassering fra Frankrike, demonstrerer veggen i bruk. Her slipper han seg ned.

Vil bygge ut enda mer

Den daglige lederen er godt fornøyd med hva de har fått til denne sommeren, men sier at de nå ser på mulighetene for å også bygge ut Molde-veggen.

– Det neste steget for Molde-veggen er å bygge ut enda mer. Vi har skisser på hvordan vi skal gjøre det, og det vi bygger ut vil også ha fokus på barn og unge, samt nybegynnere. For å realisere dette må vi ha nye arealer i Træffhuset eller alternativt. Vi jobber for øyeblikket sammen med Molde Eiendom for å finne dette, forklarer han.