Totalt reiste 39.926 passasjerer via Molde lufthavn i juli i år. Det er en nedgang på 9,1 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Det skyldes en stor nedgang i antall passasjerer i utenlandstrafikken.

- Negangen på utenlandstrafikken er som en ventet. Wizzair hadde høg trafikk i fjor, og ingen i år. I tillegg hadde Jaguar Land Rover en stor lansering her i fjor, med mange avganger knyttet til det. Så denne nedgangen er helt som forventet, sier lufhavnsjef John Offenberg til Rbnett.

- De utenlandsrutene vi har i dag har fungert veldig godt.

Nesten 6.000 passasjerer reiste til eller kom fra utlandet via Molde i forrige måned, det er en nedgang på nesten 48 prosent sammenliknet med juli i fjor. Innlandstrafikken økte imidlertid med 6,7 prosent til 34.006 passasjerer.

- Det er veldig positivt. Vi er ikke blitt tilført noe stimulans i form av for eksempel setekapasitet, så det er en helt naturlig økning. Slik vi vurderer tallene skyldes økningen flere reisende i fritidsmarkedet, altså flere turister. Det har vi sett på landsbasis også, at turismen øker inn til Norge. Så det er vi veldig fornøyd med.

Ved Vigra lufthavn økte trafikken med sju prosent totalt i juli. Utlandstrafikken økte mest, med 10 prosent, til 38.099 passasjerer. Totalt reiste rundt 60.000 passasjerer via Vigra i juli.