Molde: – Vi hadde lyst på et navn som gjør det enklere for folk å forstå hva vi er. Tidligere har folk trodd at det har vært en handelsforening, et idrettslag og litt av hvert, sier pastor Odd Magnus Venås i Norkirken Molde.

Flytter fra Molde Bedehus

Sammen med kona har de vært pastorer i menigheten de siste to åra. Siden starten i 2005 har den holdt til i flere ulike lokaler, før de nå skal være i østfløya hos Molde videregående skole.

– Nå har vi vært hos Molde Bedehus. Tidligere har vi vært i rådhuset og i Nordbyen. Hver gang vi har flyttet har det vært fordi det har blitt for dårlig plass, nå går vi fra et lokale som rommer 250 til et med plass til 500-600, sier pastoren for 170 voksne og rundt 100 barn.

– Ønsker å bli inkludert

Hovedgruppa som melder seg inn er småbarnsfamilier.

– Jeg tror folk ser etter et fellesskap. Man ønsker å bli inkludert, få vite litt mer om hvem Jesus er og hvordan troen kan se ut og være relevant i 2018. Vi ser at folk kommer fra veldig mange ulike settinger. Vi er veldig åpne for at forskjellige typer kan ta del, så vi har et bredt spekter av folk, sier Venås.

Ikke formelt samarbeid

Menigheten praktiserer en evangelisk-luthersk tro.

– Vi har ikke et formelt samarbeid med statskirka. Det blir litt på lik linje med de mange forskjellige kirkene og menighetene her i byen. Man ser at hvis det er noe felles man vil få til så går man sammen om det, men stort sett er man egne kirker som driver med sitt eget arbeid, sier Venås.

– Defineres ikke av bygget

I lokalene hos Molde videregående skole er det til vanlig skolekantine og aula.

– Det blir samlinger annenhver søndag på Molde videregående skole. De søndagene vi ikke er her samles vi i et lokale på Torget. I tillegg har vi mange felles samlinger, vi mener at kirka ikke defineres av bygget. Da vil vi heller være der folk er, så defineres kirka av dem som kommer og blir en del av det. Og så har vi smågrupper som treffes hjemme hos folk og barneklubber, forteller pastoren.

– Leier ut på vanlig måte

Harriet Martinsen er avdelingsleder for økonomi og drift hos Molde videregående skole. Hun sier de ikke har hatt noen prinsipielle diskusjoner rundt å ta en kirke inn i lokalene.

– Vi leier ut til dem på vanlig måte som til andre som ønsker seg en aula å ha møter i, så vi har ikke diskutert innholdet i møtene deres. Vi leier ut til mange forskjellige formål, sier Martinsen.

Hun nevner Palestinakomiteen, borgerlig konfirmasjon og barnehager som eksempler.

Håper å rekruttere

Samarbeidet med skolen har allerede ført til mjukere sitteplasser.

– Vi har spleiset med skolen på sitteputer. I tillegg har vi kjøpt inn lydanlegg som skolen også kan bruke, forteller pastor Venås.

Fra høsten skal menigheten ha et samlivskurs der de vil nå ut til så mange som mulig. Pastoren håper de nye lokalene får innvirkning på medlemstallene:

– Skolen håper å rekruttere folk til videregående gjennom at vi er her. Så da tenker jo jeg at vi godt kan rekruttere elever hos dem til kirka også, sier Odd Magnus Venås i Norkirken Molde.