FRÆNA: – Vi er små og har få konserter. Hver konsert er et høgdepunkt, en perle, sier Hilde Brunsvik, festivalsjef for Klangfestivalen som startet opp i 2014.

– Sjelden samling kunstnere

Vi har spurt hva Brunsvik gleder seg mest til på Klangfestivalen. Hun klarer ikke velge, men forteller at avslutningskonserten søndag klokka 14 står i en særstilling.

– Det er gjerne avslutningskonsertene jeg i størst grad nyter på et personlig plan, for da kan jeg senke skuldrene, festivalen går mot slutten. I år er denne konserten ganske spektakulær, med en sjelden samling sterke kunstnere. Det er Griegs musikk til Garborgs dikt om Haugtussa. Sopran Ann-Helen Moen fra Fræna synger, Kåre Nordstoga er på flygel, Atle Sponberg på fiolin, Henning Sommerro på vokal og Edvard Hoem leser dikt, sier Brunsvik.

Vil gi unge musikere en scene

På åpningen fredag kåserer Romsdalsmuseets Jarle Sanden. Duoen Ihne & Julie, bestående av Ihne Småge Hunnes fra Aukra og Julie Løseth Bergset fra Fræna, spiller. Disse går musikklinja i Molde. Rett etterpå framføres «Raudan gull» med Jorun Marie Kvernberg og blant andre de unge Romsdalsstrykerne.

– Klangfestivalen ønsker å gi plass til unge, uetablerte musikere. Det er viktig å gi dem muligheten, sier Brunsvik.

– Fargerik og sjangerkryssende

Lørdag venter en verkstedkonsert, der fire festivalartister lager musikk mer eller mindre der og da, forteller Brunsvik, som i år er en av artistene i konserten «Stemmer» i grendehuset klokka 15. Øvrige medvirkende er Ann-Helen Moen, Jorun Marie Kvernberg og Karl Seglem.

– Det blir en fargerik, breispektret og sjangerkryssende konsert.

Sommerro for fjerde gang

Lørdag klokka 17 blir det tangokonsert i Vågøy kirke med fiolinist Atle Sponberg og bandoneon-spiller Åsbjørg Ryeng. Halvanna time seinere er det duket for konsert med Henning Sommerro og Roaldsnes Fem, bestående av André Roligheten, Hayden Powell, Tore Sandbakken, Trygve Fiske og Dag-Filip Roaldsnes. Ann-Helen Moen gjester begge disse.

– Dette er fjerde gangen Henning Sommerro er på Klangfestivalen. Grunnideen er at vi skal ha Henning vekk fra pianoet og foran mikrofonen, hvor han skal synge egne låter, sier Brunsvik.

Gratis konsert

Søndag kl. 12 er det gratis konsertgudstjeneste med Klangkoret, Roaldsnes Fem og Kåre Nordstoga. Klangfestivalen åpnes av Frænas kultursjef Hanne Brakstad.

Hva: Klangfestivalen

Tid og sted: Vågøy kirke/grendehuset 17.–19. august. Åpning kl. 18.