Tårer og skuffelse. Sånn kan helgas norgesmesterskap i gokart oppsummeres for de lokale deltakerne. Arrangørklubbens egne kjørere hadde ambisjoner om å prestere opp mot sitt aller beste. Slik gikk det ikke. I stedet for øverste halvdel av resultatlistene ble det tekniske uhell, kollisjoner og middelmådige prestasjoner på hjemmebane for de sju fra NMK Molde.

Odd Rune Kristiansen var den det var stilt størst forventninger til på forhånd. 17-åringen har vist tidligere at han på en god dag kan prestere på nivå med de aller beste.

Målet var pallen

I stedet for å kjempe om topplassering ble gutten fra Fræna vinket ut i søndagens finale. Dermed var det «snipp-snapp-snute, NM-helga ute» for Odd Rune. Sjøl om han var skuffet, gikk det ikke lang tid før smilet igjen var tilbake.

– Det var en påkjørsel som gjorde at jeg fikk løpet ødelagt. Som du ser har jeg fått en svær bulk i bilen. Jeg tenkte at nå må jeg ikke bli frustrert og lei meg, men da jeg endelig kom i gang igjen, var jeg i ferd med å bli tatt igjen med én runde av han som ledet. Dermed ble jeg vinket av og måtte bryte søndagens finale, sier Odd Rune Kristiansen til Romsdals Budstikke.

– Det var ikke sånn jeg så for meg NM på hjemmebane, men sånt skjer. Jeg kan bedre enn jeg fikk vist i helga. Motivasjonen er heldigvis fortsatt på topp for videre satsing, forteller 17-åringen.

Han måtte finne seg i å starte langt bak i finalen grunnet for dårlig kjøring også tidligere i NM-helga.

Skuffet Eide-gutt

I tillegg til Odd Rune Kristiansen stilte NMK Molde med søskenparet Ane og Joakim Rovde fra Aukra, Kristian Bråten, Miriam Knutsen Tøvik, Henning Elias Melseter og Aron Nerland Naas.

12-år gamle Aron fra Eide slet med å holde tårene tilbake etter at heller ikke han lyktes i sin klasse. Skuffelsen forteller at unggutten har ambisjoner og at han lar seg prege når kjøringen blir dårligere enn det han egentlig kan.

– Det gikk mye dårligere enn det jeg hadde håpet. Jeg kjørte bra, men det var motoren som fjusket. Jeg måtte hele tida justere forgasseren, men ingenting hjalp. At sånt skjer er skikkelig irriterende, sier Aron som har kjørt gokart i fire år.

Håper på overskudd

Klubbleder Ole Henning Johansen er fornøyd med helga sjøl om regnvær gjorde banen glatt og krevende. Været på avslutningsdagen ble derimot langt bedre med tørr bane og solgløtt over det flotte anlegget i Malmedalen.

– Det er alltid noen som er misfornøyd med ett eller annet, men jevnt over har vi stort sett bare fått positive tilbakemeldinger. Går det som vi håper, vil vi sitte igjen med et lite overskudd, sier Johansen.

Han er fornøyd med helga sjøl om det har vært slitsomt med mye arbeid.

I et intervju med Romsdals Budstikke før helgas mesterskap, anslo han at det var lagt ned opp mot 3000 dugnadstimer for å få i stand to nye hus på området.

Teknisk krøll: Aron Nerland Naas var en av flere fra arrangørklubben som var med i Malmefjorden. 12-åringen fra Eide slet i søndagens finale med en motor som fjusket. Foto: Hugo Tingvoll
Full fart: NM ble gjennomført i fem forskjellige klasser og med utøvere fra en stor del av landet. Foto: Hugo Tingvoll