Søndag kveld løp Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden finale i 3000 meter hinder for kvinner i EM i friidrett i Berlin. I forkant var hun norsk medaljehåp, siden hun vant sitt heat i kvalifiseringen, og har sesongbeste i Europa med 9.18.36 - 3,5 sekunder bedre enn neste kvinne.

Rbnett traff foreldrene hennes, Svein Grøvdal og Lillian Bjerkeli Grøvdal, ved Olympiastadion i Berlin før finalen. Da var de svært spente.

Finalen endte da også med medalje for Karoline, som sprang inn til bronseplass.

I samtale med NRK etter løpet, kommenterte foreldrene løpet fra tribunen:

– Det ble et tøft løp, det var en kamp. Det kom ei bak Karoline, så jeg ble litt redd. Men medalje er jo bra, sa far Svein Grøvdal.

Lillian Bjerkeli Grøvdal sa at hun var veldig fornøyd. Og: – Er hun sjøl fornøyd, er vi fornøyd.

De to ble spurt om løpet var spennende:

– Jeg var tørr i munnen og hadde hjerteklapp og høg puls, sa Lillian.

Mens far Svein opplyste om hvilepuls på 129. Og: – Det var skummelt!

Trøsteklem etter finalen, der bronsevinner Karoline Bjerkeli Grøvdal undervegs trodde hun kunne greie gullet. Hun omtalte derfor bronsen som "bittersøt" til NRK etter løpet. Foto: Richard Nergaard
Karoline Bjerkeli Grøvdals foreldre, Svein og Lillian, var svært spente i forkant av finalen. Her i samtale med NRKs journalist før finalen. Foto: Richard Nergaard