Stjørdal: Med mamma og pappa ringside inne på standplass fikk Ronja anvist sin skive først av de elleve som hadde med seg 250 poeng fra innledende skyting.

– Målet er å skyte 100 poeng. Klarer jeg det skal jeg være fornøyd, men jeg håper jo på mange sentrumstiere også. Jeg er veldig godt fornøyd med finalen og ville ikke skutt om igjen om jeg hadde fått muligheten, sa Ronja før anvisningen.

Det endte med 100 poeng og seks sentrumstiere. Etter hvert gikk Karen Snekvik fra Surnadal forbi med 100 poeng og hele åtte sentrumstiere. Senere fikk Martias Flikka 100 med ni sentrumstiere, mens ytterligere to skyttere tangerte Ronja.

Men da Ronja slo til med 100 poeng og hele ni sentrumstiere i omskytingen, var all tvil feid til side. Det ble Nordmøre på sølvplass og Romsdal på bronseplass. Slett ikke dårlig!

Håkon Gammelsæter Tolaas skjøt 99 poeng i sin juniorfinale og stoppet på 346 poeng.

Skjeflo imponerte

En annen kvinnelig romsdalskytter som virkelig imponerte i går, var Linda Skjeflo fra Rauma som ”reddet” samlaget med 243 poeng i den TV-sendte skytingen tirsdag.

Men Linda opplevde et par overraskelser i finalen som kunne kostet henne dyrt om hun ikke hadde de evnene hun har for å prestere på standplass.

– I dag hadde jeg flaks. Først da jeg kom inn på standplass og det ble kommandert ild for prøveskuddene, så tok jeg meg god tid ned i stilling. Jeg gjorde det på den grundige måten og hadde vel fått ut tre prøveskudd da standplassleder ropte stans. Jeg undret meg på hva han holdt på med og husket naturligvis ikke at det bare er ett minutts prøveskyting i finalene på Landsskytterstevnet mot tre til vanlig, sier Linda og smiler litt oppgitt over seg selv.

– Det neste som skjedde var etter at serien var igang og jeg skulle sette i nytt magasin halvveis. Da kikket jeg naturlig bort på skjermen og fikk se at det var åpen anvisning, slik at vi fikk treffpunktene direkte opp på monitoren ved siden av oss. Det var en overraskelse, men det endte bra. Men jeg hadde flaks på serien, understreker Linda og sikter til at det satt en dårlig tier både øverst i blinken og nederst.

Andre ville hevdet at de var perfekt innskutt! Uansett, Linda endte på en meget imponerende 32. plass.

– Jeg har jo lyst til å satse mer på skyting igjen, men det har jeg sagt de siste elleve årene, så jeg lover ingen ting, sier Linda med et smil.

Blant de 50 beste

Marte Torvik fra Reinsfjell stoppet på 338 poeng etter 97 på omgangen. Idar Moen fra Malmefjorden fikk anvist 98 poeng på omgangen og stoppet på 337 poeng. Ludvik Andre Sagstad Tolaas fra Nesjestranda og Skaala skjøt til 96 poeng på omgangen og stoppet på 335 poeng.

I finalen i klasse eldre rekrutt, mistet både Liv Marit Sætre og Tora Skiri ett poeng på sine mesterskapsomganger og endte med 349 poeng. Begge var likevel inne blant de 50 beste i sin klasse.

Linda Skjeflo etter 100 poeng på omgangen. Foto: Viktor Storsveen