– Jeg tenkte bare «wow», sier Gard Nilssen om da Hans Olav Solli spurte han om han ville ta oppgaven da han var i Molde i forbindelse med konserten Eyolf Dales Wolf Valley.

– Én gang i livet

Og trommeslageren fra Skien greier ikke å legge skjul på hvor mye han gleder seg til neste års Moldejazz.

– Dette er en sjanse man bare får én gang i livet, og det kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt for meg. Det er store sko å fylle i oppgaven, men jeg er kjempehappy for muligheten. Jeg er supermotivert, og er i en fase der jeg har utrolig mye nytt på gang. Det er stas og jeg gleder meg noe voldsomt, forteller han.

Trenger tida

Sjøl om det føles lenge til neste års festival, har Nilssen god bruk for den tida. – Vi har jo kommet såpass langt inn i 2018 at alt er planlagt for dette året og kanskje litt til. Jeg trenger all den tida jeg kan få, flirer han.

Planleggingen for hva han har lyst til å få til under Moldejazz kom fort i gang, men mye skal på plass for at alt skal bli slik trommeslageren ønsker.

– Det er mange løse tråder foreløpig, men noe er allerede på plass. Det blir et litt utvidet prosjekt med Bushman´s Revenge, jeg tar med meg Acoustic Unity og Spacemonkey, forteller han.

Nytt materiale

Dessuten håper han å presentere nytt materiale også.

– Får jeg det som jeg vil, så skal jeg skrive noe i tida framover også. Jeg må bare finne tid til det. Jeg har noe materiale som er nytt liggende, så det blir noe nytt også, sier han.

Spør ikke om råd

Sist gang han spilte under Moldejazz var i 2017, og da gjorde han det sammen med to musikere som begge har vært Artist in Residence tidligere – Pat Metheny og Arild Andersen. Men Gard Nilssen har ikke tenkt å spørre om så mange råd.

–Jeg må jo tenke på det jeg har lyst å gjøre. Jeg er opptatt av forskjellige typer musikk, ikke hvilken sjanger det er. Målet er å få vist fram bredden i musikken og få spille på mange forskjellige steder i byen, forteller han.

Tredje trommeslager

Han blir den tredje trommeslageren som får være husartist i Moldejazz. Tidligere har Marilyn Mazur og Paal Nilssen-Love hatt oppgaven.

– Tradisjonelt er trommeslageren litt bak i kjøkkenavdelingen, og jeg tror nok ikke jeg blir noen frontmann på scena under Moldejazz 2018 heller, flirer han.

Jevnlig i Molde

Gard Nilssen fra Skien har et langt forhold med Moldejazz. Siden 2006 har han vært jevnlig i byen under jazzfestivalen.

– Alle har en festival de vokser opp med. For min del startet det med Kongsberg, men fra 2006 ble det Moldejazz. Det året vant jeg jazzintrofinalen med Puma, og jeg har vært der nesten hvert år etter det. I år var vel første gang jeg ikke var der på veldig mange år, men det tar jeg igjen neste år, forteller han.

Glad i Moldejazz

Det har gjort han er glad i både byen og festivalen.

– Hele Moldejazz-apparatet har fungert veldig bra og har et profesjonelt opplegg. Her må ingen misforstå meg, men jeg synes det er kult at kjernen i musikken er tatt litt tilbake de siste åra. Improvisasjonen og kunstuttrykket står litt mer i sentrum igjen. Dessuten har jeg fått mange venner der oppe som har vist meg Hjertøya og alt rundt. Jeg trives veldig godt i Molde, og når det er sol er det ikke mye som slår naturen der. Det kunne ikke vært en bedre festival for meg, avslutter Gard Nilssen.