Skanska: Bygg- og anleggsmarkedet i regionen er ikke uvanlig presset, og er ikke årsak til høg pris for nytt sjukehus

Vurderer fortsatt rettssak

Skanska mener Sykehusbygg gjorde flere feilvurderinger da de avbrøt konkurransen for nytt sjukehus. Hadde entreprenører vært med i utforminga, ville prisen blitt kuttet kraftig, mener de. Entreprenørene vurderer fortsatt å gå til rettssak.

«USEDVANLIG DYR FASADE»: – Det er generelt høg aktivitet i bygg og anlegg, men ingen ekstremtilstand som driver prisene opp i Møre og Romsdal, sier Audun Lågøyr i Skanska. Han peker på andre grunner til at tilbudene på nytt sjukehus på Hjelset sprengte de økonomiske rammene. Et eksempel er en «usedvanlig dyr» fasade. Illustrasjon: Sykehusbygg 

Pluss +

OSLO: Som kjent ble konkurransen om nytt sjukehus på Hjelset avlyst i vår grunnet for dyre tilbud. Da begynte Sykehusbygg arbeidet med ny konkurranse – mens tilbyderne varslet at de vurderte rettssak.