STJØRDAL: Nathalie Haugen fra Rakvåg dro i gang showet med 100 poeng. Deretter fulgte Tora Skiri fra Rauma opp med nye 100 poeng. Deretter var det junioren Håkon Gammelsæter Tolaas som skjøt til 99 poeng. Junioren fikk den ekstra utfordringen det var å starte med seks kneskudd. På det aller siste fikk Håkon anvist en nier.

Likevel klatret Romsdal opp til andreplass og skive to på aller siste etappe etter at de hadde flere sentrumstiere enn konkurrentene på sine 30 skudd. Og da Ronja Hammervold fikk anvist 98 poeng på den vanskelige sisteetappen, var tredjeplassen reddet.

Bragden kom elleve år etter at Romsdal vant samlagsskytingen i 2008 med kvartetten Sindre Malmedal, Karoline Dahle, Karina Nygård og Vegard Rørset.

Stoppet på 240 poeng

Brage Skiri fra Rauma gjorde sine saker svært bra på felten i klasse 4, der han ble femtemann med 30/21, samme resultat som andremann. Også på gårdagens banekonkurranse så det meget lovende ut. Men det ble for mange niere etter hvert og han stoppet på 240 poeng.

Også Helge Roar Åndal fra Malmefjorden stoppet på 240 poeng. Med 45 poeng på stående og 95 poeng på 10-skudden var han i nærheten av målet.

– Jeg hadde håpet på et par poeng mer, men 240 poeng er vel omtrent på snittet, sier Helge Roar som neste år er femteklassing. På Steinkjer slo han til med 344 poeng i norgescupstevnet rett før helga. Det er derfor liten tvil om at han har mye inne nå som han har økt fokus på skyttersporten.

17 innertreff

På felten i klasse V55 fikk Torleiv Sagstad fra Nesjestranda og Skaala anvist 29 treff med 17 innertreff. Harald Valved fra samme lag fikk 29/15 på den innledende feltrunden i V65.

Mandag kveld ble det skutt finale i klasse 2, der Olav Nogva fra Eide og Naas lå på en meget flott andreplass med 246 poeng, tre poeng bak Bjørnar Eriksen fra Kvænangen som ledet.

Kun to med fullt hus

På bane i klasse rekrutt, har de to lagkameratene fra Nesjestranda og Skaala, Aleksander Misfjord Braathen med 246 poeng og Fredrik Høgset Tolaas med 245 poeng, skutt med sine finkalibrede våpen. Denne klassen ledes av Nora Sæterøy Høybakk fra Langevåg med 250 poeng. Kun to skyttere skjøt fullt hus.

I V73 kvelden før tar vi med at Reidar Ahdell fra Nesjestranda og Skaala fikk anvist 250 poeng og med det ble beste lokale skytter.