ÅNDALSNES: Det er ei gåte hvordan han får det til. Men Frode Nakken får det til. Hvert år får han kjente band og artister til å komme på besøk på verandaen i Lilleteigen. Verandarock er blitt et fenomen. Folk strømmer til. Fredag ble det telt 104 publikummere da Michael Krohn og Eivind Staksrud fra Raga Rockers spilte på verandaen til mr. Nakken. Og lørdag var det cirka 100 på plass da de lokale heltene i Ogras dundret på noe voldsomt. Folk ga uttrykk for at de er mektig imponert over nivåstigningen til Rauma-bandet. Frode Nakken er agenten deres.

- Verandarock 2018 er tidenes beste utgave av dette vorspielet, ingen tvil om det. Omtrent alle som kommer hit for å høre gjestebandene, har også festivalpass. Så vi går ikke Raumarock i næringen. Verandarock er et vorspiel. Og det regner så og si aldri under Verandarock. Med en gang Ogras ga seg styrtet det ned. Nå er vi veldig spent på Gåte, som kommer hit cirka klokka 16. Et superband. Jeg tror det blir folksomt her da også, sier Frode Nakken til Rbnett.

44-åringen var den som var hovedmannen  bak oppstarten av Raumarock i 2002. Han var festivalsjef i en årrekke. Og har et arsenal av kontakter i den norske rockeverdenen. Så det er forklaringen. - Jeg har vært mange år i bransjen og kjenner en god del musikere og band. Så tar jeg en telefon, da. Enten får jeg ja, eller så får jeg nei. Det blir som regel ja. De synes det er kult å spille her på verandaen, foran et så dedikert publikum.