Ekeberg: Molde-Herd 1-0. Moldejentene måtte vente nærmere en halvtime før de fikk spille finalen sin. Kamper tidligere på dagen hadde gått til ekstraomganger og programmet ble skjøvet. I første omgang skapte Molde flere store sjanser og presset på. Et skudd gikk i tverrliggeren og spratt ned på streken igjen. I andre omgang fikk Molde straffe og Emma Stølen Godø banket inn det som viste seg å være det avgjørende målet.

- Det var fantastisk deilig. Jeg føler meg sikker på straffe. Jeg har tatt to tidligere i år og scora på begge. Vi kom hit med et håp om å komme helt til finalen. Når vi vinner den er det ubeskrivelig, sier Stølen Godø.

- Dette sier litt om jentene. Fantastisk innsats. All ære til jentene. Det er mye adrenalin og man blir litt rørt, sier trener Morten Kristiansen etter kamp.

Moldes toppscorer Flavia Screpanti var imponert over straffen.

- Det er helt herlig at Emma tar ansvar. Dette var fantastisk, sier Screpanti.

Arbeidsledig

Bak hos Molde sto Sandra Rød Ask klar for å ta de skuddene som måtte komme, i første omgang galdt det et frispark.

Molde byttet keeper i pausa, Silje Melsæther kom inn - hun var tidlig ute og avverget en farlig situasjon. Ellers var det lite å gjøre for sisteskansene.

- Ja de skaper ikke mye, men jeg må holde konsentrasjonen. Det kan være utfordrende, men i en kamp som denne, når det er finale – da er det ikke noe problem å konsentrere seg, sier Rød Ask.

Perfekt helg

- Det er en fase i første omgang der vi spiller på deres halvdel og kommer rundt på kantene. Da er vi veldig gode. Men jeg synes Herd forsvarte seg godt og red av stormen. I andre omgang er det litt som den første omgangen der vi blir bedre og bedre utover i omgangen, sier Morten Kristiansen som trener laget.

Han beskriver turneringen som veldig tøff og peker på at Molde spilte i gruppe med Strindheim som tapte bronsefinalen mot Langfjorden tidligere i dag og Steinkjer og Bergen Nord som kom på første og andreplass i B-sluttspillet.

- Man blir jo litt usikker, men så kan vi jo se nå at vi møtte veldig god motstand. For to år siden var jeg med på å tape finalen med J14, så dette er kjempedeilig, sier Kristiansen.

Treneren var kjempeglad for seieren. Søndag skal han i barnedåp til sitt barnebarn.

- Dette er helt klart en av de aller beste helgene på lenge, sier treneren.

Slitne bein

Flavia Screpanti og Ida Hasselgård forteller at det var mange slitne bein ute på banen.

- Det har vært tunge vanskelige kamper. Vi har møtt gode lag og måttet jobbe hardt for å komme hit. Nå er jeg utrolig stolt av alle sammen. Kanskje spesielt av trenerteamet. De har gjort en fantastisk jobb og lagt til rette for oss. Kanskje spesielt Morten, sier Screpanti.

Ida Hasselgård vant det som var av hodedueller. Hun mener laget spilte mer langt enn vanlig.

- Det ble litt for mye pælming og det var mye dueller. Men vi blir veldig gode når vi kommer i gang utover. Vi burde jo helt klart scora i første omgang der. Vi treffer tverrligger og Flavia er nære. Den som er i tverrliggeren er vel kanskje inne også, sier Hasselgård.