ÅNDALSNES: Vi rusler langs Isfjordsvegen og legger merke til en høyst alternativ rockekamp. Vi banker på ei sliten vogn. Stian Ulset, Henrik Sallaup og Tor Ivar Bævre stikker hodene ut gjennom det åpne vinduet. Klokka er 12. De er i hvilemodus.

- Du skulle ha vært her klokka 6 i natt. Da var det ikke mye ro her, gitt. Det kokte i campen her. I nabovogna er det noen måndalinger som regjerer. Og så kom det jo en haug med folk på nachspiel her. Raumarock er gode greier, sier kompisene fra Tingvoll, som har vært på rockefest på Næs også tidligere år.

- Det var mye regn i går, men innmari bra musikk. Ogras, for eksempel. Topp band! Og i kveld blir det tøft, sjø. Dumdum Boys. Det er saker. De er rå, sier Stian Ulset.

Vi banker like godt på nabovogna, også. Kevin Pedersen og Ole Tobias Samseth Orvik fra Måndalen har våknet gradvis opp etter ei lang rockenatt.

- Fole te liv. Me bære kosa oss. Det blir litt festing. Og mye bra musikk., Åge Aleksandersen e en godkar. Han og bandet imponerte stort. Nå gleder vi oss til Dumdum i kveld, sier de unge måndalingene.