Nå er det ikke uvanlig at det er folksomt inne i kafébygget på Trollstigen, men fredag ettermiddag ble det trolig satt ny besøksrekord. Ifølge funksjonærer fra Raumarock var det over 300 på gratiskonsert med Janove, som virkelig leverte varene. Han leverte en knallsterk konsert. 42-åringen med bakgrunn fra Kaizers Orchestra imponerte stort med sitt eget materiale.

Måtte endre planene

I forkant av konserten var været så dårlig at planen om å spille utendørs måtte skrinlegges. Det var kafédriver Edmund Meyer som var pådriver for å få konserten inn i kafébygget.

– Det har vært folksomt her før. Her på Trollstigen er vi med på alt som skjer og vi tar alt på strak arm. Publikum får ta akustikken her på huset som den er. Det er synd for Raumarock at været ødelegger, men da kan vi bidra med en god plan B, sier sjefen på Trollstigen, Edmund Meyer, til Romsdals Budstikke.

Dårlig med utsikt

Janove Ottesen hastet gjennom regnskyllet og rett inn på Trollstigen kafé. Han har lenge hatt Trollstigen på lista si. 42-åringen fra Rogaland er glad i spektakulær natur – og sier til Romsdals Budstikke at han regelmessig går turer med bikkja til Prekestolen.

– Jeg har en irsk ulvehund som trimmer meg mye. Så jeg er vant til flott utsikt. Nå fikk jeg ikke sett stort av utsikten fra Trollstigen, men jeg har jo sett det på bilder. Det var uansett en veldig tøff opplevelse å kjøre opp hit. Og en flott opplevelse å spille for et veldig bra publikum her oppe, sier Janove.

Var med på oppstarten

42-åringen fra Stavanger karakteriserer seg sjøl som en groovy rocker. Han spilte låter fra sin nyeste plate i kafébygget på Trollstigen. Mange ble trollbundet. Også turistene, som ikke ante hva som var i gjære. Janove har trolig fått seg en rekke nye asiatiske fans etter konserten på Trollstigen fredag. Og Janove sjøl forteller at han har stor sans for Raumarock. Kaizers spilte på Åndalsnes det året Raumarock ble stiftet, i 2002.

– Trollstigen er flott uansett vær. Og Janove leverte kjempebra. Han er rett og slett en veldig dyktig musiker

– En tøff festival

– God stemning og vakker natur. En tøff festival. Det er slik jeg ser på Raumarock.

Romsdals Budstikke traff på noen fans fra Sandnes i Rogaland. De hadde gått opp Kløvstien i forkant av konserten.

– Trollstigen er flott uansett vær. Og Janove leverte kjempebra. Han er rett og slett en veldig dyktig musiker, sier Jan-Erik Andersen.

Festivalsjef Dag Inge Landbakk var strålende fornøyd med hvordan konserten ble.

– Her stunter vi og ordner opp, uansett vær. Det skal ekstremt mye til for at Raumarock skal avlyse. Dette ble en god opplevelse.