37-åringen sitter nå i fengslig forvaring i Sør-Frankrike. Norsk politi har begjært han utlevert. For halvanna uke siden ble utleveringsbegjæringen sendt til den norske ambassaden i Paris som tar saka videre i det franske rettssystemet.

Venter

– Vi har ikke fått noen tilbakemelding fra franske myndigheter, men regner med at prosessen med å få til en utlevering nå er i gang. Vi ønsker å få 37-åringen hit så raskt som mulig slik at vi kan avhøre han, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen til Romsdals Budstikke.

Skal ha fabrikkert bevis

Politiet mener det er grunn til å tro at 37-åringen har iscenesatt sin egen forsvinning og fabrikkert bevis i saka for å pådra ekteparet straffansvar. 37-åringen ble sist sett i Molde natt til 23. juni og ble meldt saknet noen dager seinere. Etter en omfattende etterforskning ble ekteparet varetektsfengslet og siktet for frihetsberøvelse. En uke etter forsvinningen dukket imidlertid 37-åringen opp i Frankrike. Ekteparet ble løslatt.37-åringen har siden sittet fengslet i Sør-Frankrike i påvente av at utleveringsbegjæringen blir behandlet.

– Han er fortsatt siktet for uriktig anklage, sier Meek Corneliussen.

Ekteparet siktet

Samtidig opprettholder politiet også siktelsen mot ekteparet. De har status som siktet i saka om frihetsberøvelse eller medvirkning til dette. Politiet holder dermed fortsatt to muligheter åpne – at forsvinningen er iscenesatt av 37-åringen sjøl eller at det dreier seg om frihetsberøvelse.

Politiet har foretatt en omfattende teknisk og taktisk etterforskning i Molde. En rekke vitner er avhørt.

– Vi er nå i en fase hvor vi venter på forskjellige analyseresultater. Vi er foreløpig ferdig med etterforskningen her i landet. Så får vi se om det blir behov for ytterligere etterforsk- ning når vi ser hva utviklingen blir i Frankrike, sier Meek Corneliussen.

– Uforståelig

Advokat Roy Peder Kulblik, som representerer den siktete kvinnen, sier til Romsdals Budstikke at han stiller seg uforstående til at siktelsen mot hans klient blir opprettholdt.

– Med bakgrunn i det som er kommet fram så stiller jeg meg uforstående til det. Jeg forventer at det blir en snarlig henleggelse av saka mot min klinet, sier Kulblik.

Han har ikke fått noen forklaring på hvorfor siktelsen opprettholdes.

– Politiet holder kortene tett inntil brystet. Akkurat det kan jeg forstå, så lenge den forsvunne ikke er blitt avhørt.

– Hvordan opplever din klient situasjonen?

– Hun forstår ikke hvorfor siktelsen opprettholdes. Hun føler saka som en svært stor belastning. Medietrykket har vært stort og Molde er en liten by hvor alle kjenner alle, sier Kulblik.

Tiltro til politiet

Advokatfullmektig Line Karlsvik, som representer den siktete ektemannen, sier til Romsdals Budstikke at hun har full tillit til politiets arbeid i saka.

– Det er en vanskelig situasjon for min klient, men vi har stor tro på at politiet gjør grundig arbeid og bruker den tid som er nødvendig for å få fram sannheten og få saka oppklart, sier Karlsvik.

Romsdals Budstikke fikk i går ikke kontakt med advokat Åge Gustad, som representerer den siktete 37-åringen. Gustad er for tida på ferie.

ROMSDALS BUDSTIKKE: 13. juli 2018. Foto: Faksimile
ROMSDALS BUDSTIKKE: 3. juli 2018. Foto: Faksimile