Soggebru camping ligger der den alltid har ligget, i spektakulære omgivelser rett ved Rauma elv, der campingen har en av fylkets flotteste sandstrender som flittig brukt nabo. Det er en liten og intim camping som tradisjonelt har tenkt at det enkle ofte er det beste.

I fjor overtok Per Olav Østigård etter foreldrene, som har drevet campingen i en årrekke. Det er fortsatt en enkel campingplass, men Per Olav har tatt ett og annet spenstig grep.

Har det i blodet

– Jeg har campingdriften i blodet. Jeg snakket bedre svensk enn norsk fram til jeg var ti år. Mine foreldre Oddrun og Per har virkelig lagt ned mye tid her på plassen og tatt godt vare på turistene. Etter å ha bodd noen år i Fræna flyttet jeg hjem i fjor for å ta over garden og campingen. Garden leier jeg ut, og når jeg ikke kjører lastebil er jeg her på campingen, sier Per Olav Østigård.

Vi rusler bort til det digre luksusteltet som har en omkrets på fem meter og er tre meter høgt. Det er dette som er «glamping». Luksus som koster litt ekstra.

Wonderland og egen grill

– Dette er et samarbeidsprosjekt med Friluftslek på Åndalsnes. Teltet byr på den ypperste luksus i campingsammenheng. Plattinggolv, dobbelseng fra Wonderland, møbler og en egen grill ute. Det er ikke få som har leid dette teltet for ei natt, sier Østigård.

Soggebru camping har også fått tak i ei egen saunavogn. Vedfyrt sådan. Her kan gjestene leie seg saunatid etter en forfriskende dukkert i Rauma elv. Østigård forteller også at han skal investere i nytt sanitærbygg, som skal stå klart til neste campingsesong.

Blir bedre standard

– Sanitærbygget vil heve campingplassens standard ganske massivt, fastslår han.

Per Olav ser på seg selv som en campingvert av den litt gammeldagse sorten.

– Det er kontakten med gjestene, og tilbakemeldingene fra dem, som driver meg. Jeg er utrolig stolt av Romsdalen. Jeg bruker mye tid på å fortelle turistene historier herfra og ikke minst tipse dem om perler som er litt mer ukjente. Som Grøvdalsbakken i Isfjorden. Eller den andre eggen, nemlig Isfjordseggen. Romsdalseggen, Trollstigen og Trollveggen vet de om fra før.

Soggebru camping er en enkel campingplass med fire hytter. Det er bobiler og telt som utgjør størsteparten av omsetningen. Østigård åpnet sesongen allerede 13. mai.

– Mai var veldig bra. Godt besøk. Juni var som en typisk juni. Helt greit. Juli har vært meget bra. Værmessig er det en optimal sommer. For meg er campingen en attåtnæring og en hobby. Som heldigvis betaler seg, sier Per Olav.

Draget på basehopperne

Han kjører lastebil for Frank Sæther som hovedjobb. Men nå for tida er det full fokus på campingdriften. Østigård forteller at Soggebru camping alltid har hatt draget på basehopperne.

– Basehopperne må ha en base, vet du, og de kommer ofte hit til meg. Igjen og igjen. Nylig hadde vi 40 basehoppere som bodde her i fire døgn. Noen lander rett på plassen her, etter å ha hoppet ut fra Halsaskaret, forteller Per Olav Østigård.

– Det kjekkeste jeg vet er når turister kommer tilbake fra en tur jeg har anbefalt dem, og de gliser fra øre til øre. Det er dette som er det beste med denne jobben. De gode tilbakemeldingene på de mange opplevelsene som Rauma byr å.