Ole Rindli Sandnes, Håkon Dyvik og Henrik Aarstad var på Norway Cup forrige sommer også. Den gang var de kun tilskuere for eldre søsken. I år var de veldig glad for at de kunne få spille fotball sjøl også.

– Det er mye kulere å være her når vi får spille sjøl også, sier guttene.

Lørdag spilte de fem kamper i turneringen der lagene spiller tre mot tre på små baner. De hadde som målsetting om å gå ubeseiret gjennom turneringen, men vant tre og tapte to kamper. Jonny Dyvik som er trener og faren til Håkon mener turneringen er bra for familier som har flere barn.

– Vi reiste en dag i forveien så disse gutta fikk spille litt også. Storebrødrene deres spiller kamper utover uka og da blir disse publikummere, sier Dyvik.

– Det er veldig artig med sånne små kamper som dette. Det er nesten som på trening. Der spiller vi med små mål på liten bane noen ganger, sier Ole.

Gutta tapte den første kampen 2-1 helt på slutten da de presset på for scoring. De tre neste kampene var samspillet på topp og gutta feide motstanden til side. 6-1, 5-2 og 11-0 ble resultatet i de kampene. I kampen Eidsvåg vant 11-0 var både spillere, dommer og publikum litt usikre på resultatet. Det hadde jo rent inn med mål. Den siste kampen ledet Eidsvåg 2-0, men Breidablikk scoret tre ganger og vant 3-2.

Mestringsfølelse for alle

Generalsekretær Tony Isaksen forklarer at tre mot tre turneringen gir noe til alle.

– Dette er en fin mulighet for de aller yngste å få mange berøringer på ballen. Banene er små og inngjerdet og da kan selv de uten så mye talent oppleve mestring. Vi vil jo ha med flest mulig lengst mulig. Dette er en fin start for spillerne. Det viktigste her er jo gode opplevelser. Det skal være gøy med fotball, sier Isaksen.

Arne Håkon Sandnes er faren til Ole Rindli Sandnes. Han forteller at sønnen tidligere har spilt tre mot tre turnering på et annet lag på Sunnmøre.

– Dette er et utrolig bra konsept. Det tar ikke mye plass og er lett å sette opp. Under kampene får spillerne trent mye på pasninger og bevegelse. Disse gutta er tre store talenter, sier Sandnes.

Spilt sammen tidligere

Alle guttene starter i 6. klasse til høsten. De går på forskjellige skoler og vanligvis spiller Ole Rindli Sandnes på Langfjorden. Likevel spilte guttene veldig ballsikkert og hadde mye gode pasninger og bevegelse.

– Vi møttes på Aker Akademiet. Da vi spilte på et opptak der ble vi satt på samme lag. Siden har vi kjent hverandre ganske godt, sier guttene.

Håkon forteller at de stort sett har faste posisjoner, men at de hjelper hverandre med å løpe hjem når de må.

– Det viktigste er å ha en bak hele tiden, sier Henrik.

Guttene er litt skuffet over at det ikke ble regn slik det var meldt. Men de var veldig fornøyd med å spille på kunstgress istedenfor gress.

– Hadde det regnet så hadde det kanskje vært litt kaldere. I dag var det veldig varmt, sier Ole. Jeg måtte tømme vann over hodet fordi det var så varmt, legger Håkon til.

Stolt storebror

Etter 3-2 tapet i den siste kampen var spillerne veldig skuffet. Sondre Dyvik som er storebroren til Håkon var raskt borte for å trøste.

– Jeg syntes de spilte veldig bra. Jeg er stolt av innsatsen deres, sier Sondre.