Det som for et par år siden var et skjemmende og falleferdig gult og grønt helsesenter, er nå totalrenovert og ombygd til å bli et toppmoderrne leilighetsbygg. Sentervegen er i ferd med å bli en braksuksess. Av 29 leiligheter er det nå bare fem-seks som er ledige. De første beboerne flyttet inn for litt over en måned siden. Romsdals Budstikke har besøkt et par av dem for å høre hvordan overgangen har gått.

Ønsket god plass

I toppleiligheten i leilighetsbyggets vestre hjørne åpner Annlaug Bergset opp døra. Med hunden Beauty hakk i hæl. Annlaug flyttet inn 16. juni. Hun har tre barn og seks barnebarn. Hun er vant til å ha det romslig i eneboligen på rundt 300 m2 i Kongefaret.

– Jeg bestemte meg tidlig for leilighet i Sentervegen. Dermed kunne jeg påvirke romløsninger. I stedet for tre soverom har jeg nå to store. Jeg ønsket meg fortsatt god plass, jeg har stor familie. Og så er jeg vant til å ha det romslig.

Har med møblene

– I den nye leiligheten har jeg fått plass til mange av møblene fra eneboligen, slik at jeg beholder mye av det jeg er vant med. Jeg bor her sammen med hunden min, mannen min er dessverre sjuk og pleietrengende, forteller Annlaug.

Hun jobbet på Elkjøp i Molde i 28 år, men har nå vært pensjonist en stund. For Annlaug er Elnesvågen og Sentervegen det absolutt beste alternativet.

Utsikta betyr mye

– Sentervegen er topp moderne og så sentralt som det kan bli. Utsikta betyr mye for meg, den påvirket valget av leilighet. Jeg ønsket meg en stor veranda med masse blomster. Det har jeg fått. Jeg er veldig glad for å bo i Fræna, her har de en meget god eldreomsorg. Det kan jeg skrive under på. For meg ble det for slitsomt å være alene med et så stort hus. Og jeg kjenner flere av mine nye naboer fra før. Det er mange som har flyttet fra hus til leilighet. Mange som er godt voksne. Her bor vi tett på alle sentrums tilbud.

Men det var samtidig en tung prosess for Annlaug å skille lag med et hus så fullt av gode minner fra flere årtier.

– Det er sånn det er. Man avslutter en epoke. Samtidig ser jeg lyst på fortsettelsen her, sier Annlaug Bergset.

Bestemte seg i fjor

I en cirka halvparten så stor leilighet på bakkeplan blir vi møtt i døra av Gunvor (72) og Magne (77) Løvås fra Aureosen. Som nå altså har flyttet til Elnesvågen. Fra hus til leilighet.

– Det er alderdommen som gjør at vi valgte å flytte mer sentralt. I Aureosen er det ikke igjen stort, og snart ryker vel skolen også. Vi har bodd i Aureosen i 43 år. Det er litt rart og uvant at vi nå plutselig bor i ei lita leilighet i Elnesvågen. Jeg har ikke helt bodd meg inn ennå, sier Gunvor Løvås.

– Det har jeg. Fra første dag har jeg stortrivdes her. Det er trygt og fint å bo her. Nært butikker. Nært legesenteret. Det er bra, for jeg har parkinsons. Vi har gjort det eneste rette, selv om slike leiligheter er nokså kostbare, mener Magne. Kona savner hagen, men ikke plenslåinga.

– Ikke trapp, ikke heis, ikke egen plen. Det var kriterene. Vi bestemte oss for Sentervegen i fjor, forteller hun.

Byggherreombud Runar Flataker opplyser at Sentervegen Eiendom AS, som består av fire lokale investorer, er strålende fornøyd med responsen. Sentrum har fått et kjempeløft. Nå er det ikke mange leilighetene som er ledige. De er fra 78 til 116 m2 og koster fra 2,8 til 4,5 millioner kroner, ser vi på hjemmesida til Eiendomsmegler 1. Der er bra med folk på visningene, får vi opplyst.

Annlaug Bergset har fått satt sitt personlige preg på sin nye og store leilighet. Foto: Eirik Heen
– Vi flyttet hit på grunn av alderdommen, sier ekteparet Gunvor og Magne Løvås. Foto: Eirik Heen