MOEN: På Moen i Fræna ligger det et lite «kjøpesenter» med alt fra dagligvare og kafeteria til storkjøkken, begravelsesbyrå og velværesalong. Amandas velvære drives ikke av ei dame som heter Amanda, men av Yee Leng Lian (46) fra Malaysia.

– Familien og venner kalte meg bare Amanda i oppveksten i Malaysia. Derfor har jeg også kalt salongen min for Amandas velvære. Det er litt lettere enn Yee Lengs velvære. Jeg startet opp salongen i juni 2014, og må si at det har gått som en drøm. Det er godt å ha skapt sin egen arbeidsplass, sier Yee Leng til Romsdals Budstikke.

Møttes på cruiseskip

Hun er gift med Geir Ove Sandøy og de har to barn sammen. Familien er bosatt i Sylteosen, så Yee Leng har ekstremt kort veg til jobben. Det er en artig historie som førte til at den malaysiske kvinnen endte opp i Fræna.

– Vi møttes på et cruiseskip. Jeg jobbet i spaavdelingen øverst på skipet, mens han jobbet nede i motorrommet. Det var et lite sjokk å flytte til Norge og Fræna. Det var ikke så enkelt i begynnelsen. Språket var vanskelig, jeg kjente ingen og bodde på bygda. Så løsnet det gradvis, ikke minst da jeg lærte norsk. Det har alt å si. Nå stortrives jeg i Fræna og kan aldri tenke meg å flytte herfra. Det at jeg har en så trivelig jobb med så mange gode kunder har mye å si, påpeker Yee Leng Lian.

Omfattende meny

Hun har en omfattende meny på velværesalongen sin. Den er ikke stort mer enn 30 kvadratmeter, men innholdet er det ikke noe å si på. Det går i fotbehandling, massasje, ansiktsbehandling, ørelysbehandling og voksbehandlinger.

– Nummer en hos meg er fotpleie. Kunder fra hele Fræna, Eide og noen fra Molde kommer hit for fotpleie. Jeg har videreutdannet meg som kosmetisk fotpleier her i Norge. Ikke fotterapeut, men fotpleier.

– Nummer to er massasje. Klassisk massasje eller aromamassasje av rygg, skulder, nakke – eller full kroppsmassasje. Fotmassasje er også populært. Fra Malaysia har jeg en ganske helhetlig utdanning der basisen er hudpleie og massasje, forklarer 46-åringen.

Ikke bare kvinner

Diverse ansiktsbehandlinger og voksinger er også populært. Og det er kanskje ikke direkte overraskende at 90 prosent av kundene er kvinner i alle aldre.

– Men få med deg at det blir stadig flere mannlige kunder som kommer hit for fotpleie og massasje. De får beskjed fra kona om å prøve en time, og så kommer de tilbake, de også, ler Yee Leng.

På mandager holder hun stengt. Av en meget god grunn.

– Da kjører jeg rundt til eldre folk og utfører fotpleie og massasje der de bor. Det er alltid godt mottatt.

Amandas velvære driver godt. Timeboka er alltid full.

– Det er mellom 2-3 uker med venting. Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg har så mange gode kunder. Nå skal jeg ha ferie til 20. august, men timeboka er allerede full fra da av og ut august. Det er greit å vite. Jeg får mange gode tilbakemeldinger fra kundene mine, og det er det aller viktigste, sier hun.

holder til på moen: Yee Leng Lian (46) fra Malaysia er bosatt på Sylteosen og driver velværesalong på Moen. Foto: Eirik Heen
fulle timelister: Yee Leng Lian skal snart ferie, men når hun er tilbake 20, august er resten av måneden allerede fullbooket. Foto: Eirik Heen