Molde: «Mamma Mia! Here We Go Again» ble sett av over 140.000 nordmenn på kino i helga – en dobling i premierebesøket fra forrige film. Også i Molde er tallene gode.

– Det står bra til her også. Vi merket jo at det var fredag og Di derre på Romsdalsmuseet – eller merket og merket – forestillingen under konserten var faktisk utsolgt, sier kinosjef Geir Hammerø.

– Veldig gode tall

Filmen rundet som aller første film i 2018 et kinobesøk på 100.000 i premierehelgen på landsbasis. Over 140.000 nordmenn så den på kino fra fredag til søndag.

– Om vi regner til og med mandag, har vi så langt solgt 1800 billetter på fire dager. Det er veldig gode tall på en mellomstor spillefilm – i hvert fall når man tar med i beregningen at to av dagene var under Moldejazz, sier Hammerø.

Tredje størst

På landsbasis er dette den tredje største premierehelga for en film målt i omsetning noensinne, etter James Bond: Spectre og Star Wars: The Force Awakens.

– Slike tall har vi ikke noen oversikt på fordi vi måler bare totaloppmøtet for en film. Men vi er sikkert i nærheten av den samme plasseringen, forteller Hammerø.

Ser filmen flere ganger

Den første Mamma Mia-filmen hadde premiere den 10. juli i 2008, og endte opp med å bli sett av over én million nordmenn på kino.

– Vi hadde knappe 9000 besøkende på filmen i 2008, men om vi sammenlikner årets tall så ligger vi på over det dobbelte antallet besøkende så langt. Det som var litt spesielt med den forrige filmen, var at mange gikk for å se den flere ganger. Vi får se om det skjer denne gangen, forteller han.

Fest og glede

Hammerø er usikker på hvorfor nettopp disse filmene gir så gode besøkstall på kinoer i hele landet.

– Nei, si det. Det er ett eller annet med det. ABBA lever videre og folk kommer i godt humør av filmene. Det viser at filmene ikke trenger å være så tunge. Det handler om fest og glede, sier Hammerø.

Har merket finværet

Den varme sommeren har ført til noe lavere besøkstall sammenliknet med fjoråret på Molde kino. Derfor passer Mamma Mia-feberen ekstra godt.

– Vi trenger dette etter denne sommeren, og vi er nok ikke den eneste kinoen i landet som har merket det gode været, sier han.

Og lite tyder på at feberen vil synke de nærmeste dagene.

– Alt tyder på at mange fortsatt vil komme og se filmen, sier Geir Hammerø.

Kinosjef Geir Hammerø er strålende fornøyd med oppmøtet til filmen «Mamma Mia! Here We Go Again». Foto: Øystein Bjerkeland Foto: Øystein Bjerkeland