En fuktig kveld på en privat pub i ei bygd i Romsdal kunne endt fatalt. Saka var nylig oppe i Romsdal tingrett, og den tiltalte mannen, en romsdaling i midten av 20-åra, erkjente straffeskyld.

Det var i januar i år at den tiltalte ble overstadig beruset på en privat pub i Romsdal. Han innrømmet å huske lite fra det som skjedde, men erkjente å ha slått en annen festdeltaker i bakhodet med ei flaske Jägermeister. Årsaken var at tiltalte plutselig hadde fått en fot i ansiktet.

Mannen som ble slått fikk et kutt i bakhodet som ble behandlet på sjukehus, en lettere hjernerystelse og han måtte holde seg borte fra jobb et par dager etter hendelsen. Romsdal tingrett skriver i sin dom at «Denne typen vold mot hodet kan lett føre til alvorlige skader». I dette tilfellet kom fornærmede imidlertid fra det uten varige men.

Tingretten var i utgangspunktet enig med aktor i at tiltalte burde dømmes til fengsel i seks måneder. Men på grunn av tilståelse og dermed strafferabatt, ble dommen satt til fengsel i 120 dager.