MOLDE: I april ble det kjent at Hjertøyafestivalen ikke fikk godkjenning til å arrangere festival på Hjertøya i år. Avslaget fra Molde kommune ble begrunnet med områdets verdi og at det er store utfordringer knyttet til brann og helse. Kommunen var likevel positive til at Hjertøyafestivalen tok i bruk andre friluftsområder i Molde. Det har de nå gjort. Hjertøyafestivalen 2018 arrangeres på Retiro. Arrangørene beskriver årets festival som ei oppgradering.

– I år blir det strandfestival! Vi har også oppgradert kraftig når det gjelder artister og lydutstyr. Mange internasjonale artister tar turen i år. Blant annet fra Argentina, Russland, Ibiza, Serbia, og selvfølgelig Molde. Å framme lokale talent er viktig for oss, sier Pål Thomas Høstmælingen.

Endrer ikke navn

Sammen med medarrangører Odd Roger Fremstad og Devi Roxanne Persaud, møter han Romsdals Budstikke på nettopp Retiro.

– Har dere vært inne på tanken om å bytte navn?

– Nei, Hjertøyafestivalen er varemerket vårt. Det er slik folk kjenner oss, sier Høstmælingen.

Han forteller at Hjertøyafestivalen drar klubbscena ut i naturen.

– I år vil artister som Øyvind Eilertsen og Laüget fra Molde stå på scena i vakre omgivelser på Retiro. I tillegg kommer blant andre Baime, Bane, Elena Pavla og Thomas Skjærstad. Hele programmet er klart, og billettsalget er i gang, forteller Persaud.

– Mindre logistikk

Arrangørene trekker fram flere fordeler ved at festivalen er flyttet til fastlandet.

– Det er mye lettere for publikum å komme seg hit. På grunn av det venter vi flere publikummere i år enn i fjor. Kapasiteten på Retiro er 1000 personer. I tillegg er det lettere å frakte utstyr hit. Det blir en tredel av logistikken fra i fjor. Derfor blir det råere lyd og scene i år, sier Høstmælingen.

– Hvordan blir spilletidene på festivalen?

– På Retiro skal det være stille et visst tidspunkt på kvelden. Spilletidene blir fra 12 til 23 fredag og lørdag, forteller Persaud.

Festivalen har også overnattingstilbud kun 500 meter unna til gjester som kommer langvegsfra. De har også store planer for festivalområdet.

– Det vil bli som å komme inn i en helt ny verden.  «Heit Strek» med venner skal stå for dekorasjoner. Det vil også bli en egen festivalbåt som skal ligge i bukta. Publikum kan vente seg noe helt annet. Dette er ikke som andre festivaler, sier Høstmælingen.

Godt billettsalg

– Musikken er noe for alle. Det blir mye innenfor elektronika, men også underground. Det vil bli både hardt og mykt, chillout og mer guff. Festivalen er for alle som liker den type musikk, sier Odd Roger Fremstad.

Billettsalget går også godt, en og en halv måned før festivalen går av stabelen.

– Akkurat nå har vi earlybird-tilbud. Det er snart utsolgt, og blir avsluttet om ikke lenge. Over 800 deltar på Facebook-arrangementet vårt, sier Persaud.

Jobber med flere alternativ

Men om Hjertøyafestivalen arrangeres på Retiro til neste år også er slettes ikke sikkert.

– Vi jobber med flere kule alternativ. Vi får se om det blir på Retiro eller et annet sted neste år. Konseptet er jo basert på å være på en øy med vakre naturomgivelser, kunstneriske innslag, samhold og live DJ-musikk. Det blir uansett veldig gøy! Vi gleder oss, og tror det blir en fantastisk opplevelse, sier Persaud.