Vi la merke til den spesielle flåten rett før basehoppere fra hele kloden skulle sette rekord fra Katthammaren lørdag ettermiddag. Ingen hadde bedre orkesterplass enn kaptein Per Martin Horsgård (54) og hans «mannskap» på fem. De hadde dekket på langbordet på dekk – med alle rettigheter.

– Dette er ei kjempemessig og sjøsterk flåte, som skapt for Eikesdalsvatnet. Heimesnekra på Skåla med store mengder Sundolitt under. Jeg hadde en ganske lik farkost tidligere, men den ble utsatt for et solid maurangrep, sier kapteinen til Romsdals Budstikke.

Går glatt til Hoemsbu

Flåten ble fraktet fra Skåla til Eikesdal med kranbil. Og ligger i opplag i Eikesdal hver vinter. Flåten drives av en 15 hk Yamaha som gir passende framdrift. En tur til Hoemsbu er for eksempel ingen problem.

– Dette er først og fremst ei sosial flåte som blir mye brukt. Vi er jo i Eikesdal både titt og ofte, sier Per Martin Horsgård.

54-åringen driver i lastebilbransjen. Han og kona ferierer fast i Eikesdal. De har vogn på campingplassen i bygda. Den som ligger rett ved vertshuset. De har hatt fast plass i 15 år.

En egen værsone

– Det er noe eget med Eikesdal. En egen værsone, også. Ofte kommer vi fra regn på Skåla og så kjører vi gjennom den lange tunnelen. Så er det plutselig innlandsklima. Tørt og varmt. Vi er her ofte i helgene, også. Det er mange som har fast vognplass på campingen. De siste dagene har det «røst ned» med basehoppere fra oven. Det var nesten rart at ingen landet på flåten vår lørdag, da verdensrekorden ble satt, ler Horsgård.

Strålende trivsel rundt langbordet på flåten på Eikesdalsvatnet. Foto: EIRIK HEEN