De går andre, kjente brødreband en høy gang, og under Moldejazz kan de nesten påberope seg norgesrekord i antall brødre i et jazzband. Simpel matematikk gir 5x2 = 10 brødre, som nå skal blåse fletta av nærstående parkgjengere førstkommende torsdag.

Full yatzy

En kan nesten benytte yatzy-terminologi for å telle opp, og de som skal kaste toner ut over Alexandraparken er Runar og Pål Gunnar Fiksdal, Jørn Inge og Kristian Frostad, Magnus og Sigurd Malmedal Drågen, Rino og Rithu Sivathas, samt Lauritz og Peder Skeidsvoll… og jammen blir det mumlet om nok et noteblad Skeidsvoll i kjømda i dette jazzhistorisk unike prosjektet for Moldejazz.

- Moldejazz tente

- Ideen til konseptet kom vel opp i april etter å ha ligget i lufta en stund, sier Magnus Malmedal Drågen. Som sier han raskt gikk videre med sine «forbrøderske» planer til Moldejazz… på overtid.

- Selv om det var ganske nær, så tente de jammen på dette og takket ja, sier moldenseren. Som sjelden lar en tanke bli til uten etterfølgende handling. Drågen har stått for mange av låtene i brødrebandet også.

Swingende øving: Band Of Brothers samlet på Voksenopplæringa sitt musikkrom. Foto: Ole Foss

Fellesnevnere

- Vi har flere fellesnevnere, blant annet har vi jo alle hatt vår grunnleggende jazzopplæring med Leiv Skeidsvoll, vi har hatt nære relasjoner til Moldejazz gjennom Jazzlogen, og mange av oss er jo med i Red Hot, sier bandleder/arrangør Magnus. En moldekar som i likhet med mange av de andre gutta også har tatt «høyskolering» i Kristiansand.

Høyfrekvent uke

Alle brødre minus én er for tida spredt over det ganske land. Bassist Jørn Inge Frostad underviser i norskspråklige bas(s)isferdigheter som «streng» lærer på Gjermundnes på Vikebukt, men uke 29 er fylt opp med musikalske sysler langt fra ferielatskapen for alle.

- Ja, det er jo Red Hot i Alexandraparken igjen, ellers er det sponsorjobber og småkonserter for mange av oss. Dette her blir debut for Band Of Brothers, sier Drågen. Han underslår ikke at gutta har mange felles referanser, noe som vil prege det musikalske.

- Soul, blues, jazz, og mye originalskrevet, både fra undertegnede og fra flere andre bandmedlemmer.

Og at dette vil funke på mange plan fikk Romsdals Budstikkes lydfanger med på vegen ut fra øvinga i Romsdalsgata.

Hva: Konsert med Band Of Brothers

Hvor: Alexandraparken

Når: Torsdag kl. 15.00