(Sunnmøsposten) – Dette er kjempegreier! En fin måte å reise til jazzfestivalen på, akkurat som i gamle dager. Da gikk det også båt.

Arnvid Strand tar en stor bit av vaffelen med rømme og sylte, og en god slurk kaffi. Sammen med Gunn-Marit Furnes er han blant de rundt 30 som i går valgte sjøvegen til Moldejazzen.

Utenfor vinduet glir Nordøyane forbi, mens «Bruvik» tøffer seg fram stødig og stille takt.

Sjøbuss

Hver dag under festivalen går jazzbåten fra Langevåg og Ålesund til Molde – og tilbake på kvelden. Bak «Bruvik» står seks lokale investorer. Kaptein Svein Peder Vågnes er en av dem.

– Det er en fantastisk båt å kjøre. Både med tanke på passasjerkomfort og fart. Tidsmessig er han der, sier Vågnes, som har planer om å være framme på slaget. Han har lang erfaring med passasjertrafikk, men før «Bruvik» var han innom oppdrett, i likhet med flere av investorene.

Som også består av Roger Halsebakk, Torstein Holsvik, Frode Håkon Kjølås og Kåre Molvær – og Thomas «Kjellen» Ryste.

«Bruvik» sto ferdig fra ved Glommens Mek. Verksted i 1949 – og har for det meste fungert som «sjøbuss» i rute nede i Nordhordland. Men folk fra Sunnmøre drar også kanskje en viss kjensel på båten:

– Den er veldig lik «Hjørungavåg», som gikk i rute her, og er faktisk bygd på samme verftet.

Populær

Nå er «Bruvik» som selskapsbåt. Allerede første måneden har det vært stor aktivitet.

– I juni hadde vi oppdrag cirka annenhver dag, med cruisepassasjerer og firmaturer, sier Vågnes.

I høst venter både selskaper og et bryllup.

Jazz og fotball

Blant passasjerene er også et kjent AaFK-ansikt – Reidar Vågnes, som skal på besøk til gamleklubben i Molde.

– Hvert år har MFK et «old boys»-treff under jazzfestivalen. I år har jeg med meg to AaFK-veteraner som lukter på å gjøre noe lignende i Ålesund, sier Vågnes. For øvrig også en skikkelig jazzveteran.

– Jeg har 15–20 festivaler bak meg. Høgdepunktet var Bob Dylan, som var i storform da han spilte her, men da han dagen etter sto på scena med Van Morisson, hadde de fått i seg for mye Jack Daniels! sier Vågnes. 22 år seinere skal han på nytt se Van Morisson spille i Molde, i dag.

– Det gleder jeg meg til. Nå er ikke Bob Dylan med, så jeg regner med han er i storform!

Så legger jazzbåten i land, akkurat i tide. I dobbel betydning: presis, men også så vidt i tide til å slippe passasjerene i land før været gjør heilomvending.

Denne saken ble først publisert i Sunnmørsposten.