I hele mitt liv har jeg aldri opplevd så dårlig stemning før en konsert enn det jeg gjorde på Storyville et kvarter før GURLS skulle komme på scena. Én utsolgt konsert pluss falske løfter om sitteplasser er lik høge temperaturer på alle tenkelige måter. Forskrekkelsen og forargelsen til enkelte da de fant ut at dette var en ståkonsert var så stor at jeg til og med hørte flere som truet med å kollektivt marsjere ut i protest. Dette så ut som en umulig snuoperasjon.

Men alt endret seg sekundet trioen satte i gang de første tonene til låten «Oui». Løvene ble til lam, og alle minner om ubehag og sinne erstattes med et kollektivt, sukkende «wow».

Rohey Taalah har en fantastisk evne til å formidle. Tekstene, som lett kunne smeltet sammen med musikken, blir så heftig forsterket og understreket av hennes utrolige mimikk. Publikum sluker hvert eneste ord, reagerer og ler, fordi de skjønner akkurat hva hun mener når hun synger «mhm».

Ordstyrer og saksofonist Hanna Paulsberg introduserer låtene med anekdoter om jodlende gutter og østerrikske pølsemenn som har kjærester, noe publikum sluker rått. Sjøl Rohey må ta seg sammen for å kunne klare å synge «Pork Chop Lover» uten latterkrampe, som smittet glatt over i salen.

Og sjøl om bassist Ellen Andrea Wang ikke gjør så mye ut av seg på scena er hun like fullt til stede med klokkeklar vokal og hardtslående rytmer som alltid treffer. Trioen, som på hver sine sider har opptrådt på Moldejazz med andre prosjekter, har sammen perfeksjonert kombinasjonen av pop, jazz, hiphop, blues og alt imellom. Konsertens høgdepunkt var definitivt låten «Worried Bout Ya», der publikum på alvor får oppleve at minimalistisk instrumentering ikke begrenser krafta de samlet har. Med hjelp av trommeslager Håkon Mjåseth Johansen treffer bandet hver eneste tone, hvert eneste slag, hvert eneste poeng, og jeg kunne ikke kost meg mer.

Hadde de omtrent 20 pensjonistene som klarte å kapre seg stoler vært bedre til beins hadde samtlige gitt stående applaus ved konsertslutt. Dette er definitivt allerede ett av høgdepunktene ved årets Moldejazz.