Molde: Gjestehavna ved Molde Fjordstuer flommer nesten over av båter i ulike størrelser og typer. Men ombord er det smil og god stemning hos alle.

– Nå som det er ekstra masse båter her i jazzuka, er det lagt opp ekstra strøm og ordnet til skikkelig opplegg. Det er knall å ligge her, sier Leif Røbekk.

Tradisjon

Han har som etternavnet tyder på ikke seilt så langt for å finne plassen. Han er bosatt på Røbekk og båten har fast plass på Tøndergård. Men denne uka er hans flotte 38-fots Sealine godt fortøyd midt i eldoradoet av båter på Reknes.

– Dette er tradisjon, jeg har pleid å ligge her i jazzen i mange år. Da får jeg med meg mye sosialt, både med båtfolk og andre som stikker innom, sier Røbekk.

Og han er ikke alene om å legge båten hit i jazzen.

– Det er mange gjengangere her, og det er veldig kjekt å treffe igjen folk, sier han.

Sammen med båtnabo Atle Hoem nyter han kaffen på flybridgen før han skal på jobb.

– Har ikke ferie enda, men med turnusarbeid så skal jeg ikke på jobb før tidlig ettermiddag, sier Røbekk.

Hoem har derimot ferie, og i solskinnet tirsdag diskuterte de neste ukes utflukt, da blir det båttur nordover.

Seilte fra Averøya

Noen plasser lenger bort ved flytebrygga ligger en seilbåt som kommer fra nord, om enn ikke så langt. «Julie» fra Averøy har seilt til Molde, og ombord nyter Elisabeth Asprem Gustad sola.

– Utrolig kjekt å ha kortreist ferie her, og treffe så mye kjentfolk. Forrige uke lå vi noen dager ved Hjertøya, og så koser vi oss her denne uka, sier Asprem Gustad, som er utflytta moldenser tilbake på hjemmebane i anledning jazzuka.

– Vi har vært her med båt i jazzen i mange år. Vi får med oss det sosiale, og treffer både gjengangere og nye folk i havna. Om bord i båten kan vi virkelig finne roa, sier hun.

Om bord er også Wenche Vebenstad. Hun har også tatt turen fra Averøya, men med egen båt.

– Det er fantastisk flott vær, og det var jo så bra i fjor også, konkluderer hun.

Mye folk i jazzuka

Fra båten hører de noe musikk, men de skal også komme seg i land og få med seg noen konserter denne uka.

– Det er veldig mye folk som bare kommer forbi for å se på båtene og gjerne slår av en prat, det er skikkelig kjekt, sier båt-damene.

Det strømmet også på med folk som ville være med Hjertøyruta over til Moldeholmene. Denne går i år fra Reknesmoloen på grunn av anleggsarbeidet med Sjøfronten ved Torget.

Tirsdag var det også en skikkelig stor båt som lå til kai. Cruiseskipet Aidaaura med 1.300 passasjerer hadde også fortøyd i Molde, slik at turistene skulle få oppleve og nyte jazzbyen.