Et bortimot historisk godt forhåndssalg gjorde at Solli var spent på hvordan billettsalget ville gå når festivalen endelig var i gang.

- Det gikk faktisk over all forventning, smilte Solli.

- Vi solgte faktisk billetter for en halv million på åpningsdagen og det er vi sjølsagt mer enn fornøyd med. Det tyder på at vi kan ende opp på et svært høyt antall solgte når vi teller opp til slutt, slår sjefen fast.

Perfekt mandag

Det var langt i fra bare det Solli var begeistra for. Konsertene med Gurls, Hudson, med Moldevennene Jack DeJohnette og John Scofield, Universal Indians, Lucky Chops og ikke minst åpningskonserten og åpningstalen til Maria Schneider, var av det slaget som varma både en festivalsjef og et stort publikum over alt.

- Jeg sa det på forhånd og mener det i enda større grad nå: konserten med Schneider var av typen for historiebøkene. Fantastisk! Nå er hun på fugletitting ute på Moldefjorden sammen med lokale fugleentusiaster, sier Solli på den daglige pressesamlinga.

Nye priser

Per Oskar Olsen, konsernbanksjef for SpareBank 1 Midt-Norge og Molde-entusiast, kunne på den samme pressesamlinga fortelle at dagen i dag står i nye prisers tegn for minst to nye musikanter.

- Den ene prissmottakeren aner ingenting om hva som skal møte vedkommende, den andre vet om prisen, men har fått munnkurv, sier Olsen, som representerer en av hovedsponsorene.

De to prisene det er snakk om er til årets unge talent mens den andre er Norges største pris til jazzmusikere, JazZtipendiat for 2018/19 - en pris med en verdi på rundt 1 million kroner.

Det meste, med konserter med David Sanborn og årets JazZtipendiat-vinner The MaxX sammen med Trondheim Jazzorkester, Allison Miller´s Boom Tic Boom, David Bowies høyre hånd på hans siste plateinnspilling, Donny McCaslin, og Red Hot, tyder på at tirsdagen kan komme til å bli en flott tirsdag også.