MOLDE: – Vi var på øya fredag og lørdag. Men det som er utfordringen er at Midsund ikke er landfast og at det ikke er noen beredskapsferge, sier Røv.

– For vår del handler det om totalansvar for beredskapen i hele Romsdalsregionen, og vi valgte å planlegge med at vi skulle ha polititjenestemenn på Midsund til siste ferje gikk, med mindre det var helt spesielle grunner til å være der lenger.

– Burde dere vært der lenger ut fra det folk har opplevd?

– Det er lett å være etterpåklok og si at vi gjerne skulle vært der lengre. Det utviklet seg litt negativt den ene kvelden, sier Røv.

Politiet har på Twitter meldt om flere episoder med slåssing og fyll under festivalen. Romsdals Budstikke kjenner også til andre episoder, blant annet med slåssing på båter.

– Stemmer ordførerens beskrivelse med det politiet opplevde?

– Ifølge våre journaler er det i alle fall en båt med ungdommer i 17-18-årsalderen som har stått for en stor del av bråket. Vi skal ikke prøve å bortforklare. Den opplevelsen som ordfører og Midsundsamfunnet har, den stemmer nok, sier Røv.

– Hva gjør dere under Midsundfestivalen neste år?

– Vi vil selvfølgelig bruke årets erfaring når vi planlegger neste år. Men utfordringen er at vi har festivaler stort sett hver eneste helg sommeren igjennom. Vi kan ikke bruke alle ressurser på en festival. Men det er beklagelig at Midsundbefolkningen skal sitte igjen med en følelse av at de ikke er prioritert.

Høgest på ønskelista til Røv står flere fergeanløp eller en beredskapsferge.

– Da ville vi hatt en helt annen situasjon.