MOLDE: Et av de store samlingsstedene var Plassen, som i år har satset enda mer på uteområdet.

– Plassen er jo hjertet i jazzen, og vi ønsker jo at det skal bli benyttet av dem som kommer på festival. Vi er jo ikke alltid like heldige med været, men i år startet jo festivalen helt fantastisk. Da er det viktig at vi får utnyttet uteplassen så godt vi kan, sier salgs- og sponsoransvarlig for Moldejazz, Ellisif Vestad.

Masse nytt på Plassen

Hun forteller at festivalen i samarbeid med 1FM og MFK Bredde har erstattet parkeringsplassene med blant annet et marked, en fotballbinge og et barneteater i en campingvogn. I løpet av uka vil bodene i markedet fylles opp av forskjellige aktører, og allerede nå finner man brente mandler og hvalprodukter side om side i det nyanvendte området.

– Vi har også en platebutikk fra Lillestrøm på besøk som har flyttet omtrent hele butikken opp hit til festivalen, så nå håper vi på masse liv i sentrum, forteller hun videre.

Forsmak på konsert hos festivalradioen

De nye tiltakene er sentrert rundt festivalradioen til 1FM. På åpningsdagen underholdt 1FM som vanlig med pølsetime, der de for øvrig gikk helt tom for pølser. Sjøl om det ble tomt for pølser ble publikum værende igjen da Lucky Chops gikk på radioscenen for å spille en liten lokkebit til kveldens konsert.

Rockefoten gikk hos samtlige i publikum, til musikken som bandet beskrev «er en kombinasjon av alle mulige sjangre som samlet får et nytt uttrykk».

Josh Holcomb, som spiller trombone i bandet, fortalte at de etter å ha blitt kjent via sosiale medier har fått reist over hele verden med musikken sin. Likevel topper Norge og Molde alt.

– Vi har allerede vært på Varden, og tidligere i dag måtte vi hoppe ut i fjorden. Det var helt fantastisk, Norge er virkelig det vakreste vi har sett!

Trøkk i tropisk takterrasse

Temperaturen i sentrum lå på omtrent 26°C, og mange måtte dermed opp til takterrassen for å besøke den tropiske baren som er satt i stand av Teatret Vårt og Kafé Kurt. Mailin Stokke som jobber i baren fortalte at det har vært fullt trøkk hele dagen.

– Folk kom for å kjøpe drikke før vi egentlig hadde åpnet, og etter det har det vært folk her hele dagen. Det er bare her det er en slik tropisk uteplass, så vi merker at det er populært.

Kortreist «sydenferie»

I den store trappa utenfor Plassen satte også mange seg ned i skyggen for å komme seg unna solsteika.

– Vi synes det er veldig artig i jazzen, spesielt når det er så fantastisk vær! Det blir en ekstra liten ferie i egen by, fortalte Kariann Watn, som satt sammen med familie og kjente.

– Jeg synes det beste med jazzen er godteriet, la sønnen Sondre kjapt til, som hadde fått tak i et ballongsverd.