Molde: I lørdagens utgave at Romsdals Budstikke sto et utdrag av boka på trykk. Der skriver Nustad om hvordan det var å være i Molde på 60-tallet.

– Boka er jo ikke en Molde-bok, men en historie om oppvekst med slirekniv og sprettert uten dataspill og nettbrett. Det er et hyggelig gjensyn med 60-tallet for dem som var til stede, og kanskje pensum for alle som ikke var det, sier Øyvind Nustad.

Sommerparadis

Forfatteren har sjøl aldri hatt adresse i Molde, men vokste opp i Horten før han flyttet til Moss. Boka med barndomshistoriene fra Molde er hans andre bok.

– Jeg synes det er litt pretensiøst å kalle seg forfatter, men jeg har jo skrevet en bok tidligere også. Den første handler om anekdoter og historier fra Moss, forteller han.

Forholdet til Molde har han gjennom sin far som var født i byen.

– Vi reiste oppover hver eneste sommer og feiret også jul i Molde noen ganger. Jeg hadde massevis av tanter og onkler og det er jo Molde som er mitt sommerparadis, forteller han.

Mange henvendelser

Etter at utdraget fra boka sto på trykk, har Nustad fått flere henvendelser fra lesere.

– Jeg har fått kommentarer til boka fra hele landet tidligere, men i helga var det flere fra Molde som tok kontakt for å bestille boka, forteller han.

At «Snøen som falt i fjor» er i butikker i Molde, tviler han på, men håper samtidig dette endrer seg nå.

– Den er i bokhandelen her nede, men jeg tror ikke noen bokhandlere i Molde har bestilt den. Kanskje de gjør det nå, sier han.

Nært forhold

Sjøl om det har gått mange år siden barndommens sommerparadis på 1960-tallet, har fortsatt Øyvind Nustad et nært forhold til Molde.

– Jeg har et veldig nært forhold til byen i hjertet. Min sønn var nettopp i Molde på ferie med familien sin, og sjøl prøver jeg å være der en tur hvert år. Jeg liker godt å komme til Molde, forteller Øyvind Nustad.