Da klokken slo ni var det fortsatt ledige bord og god plass foran scenen i Alexandraparken på lørdag. Publikum sto i kjent stil flere meter fra scenekanten, men åpningsbandet Whales & This Lake klarte likevel å hypnotisere de oppmøtte med den elektroniske «hvalpopen».

– Det spiller ingen rolle om det er 10 000 eller ti publikummere. Det skal ikke påvirke opplevelsen de får, sier trommis Anders Søvik Hjelden.

Tilbake til røttene

Han kommer fra Innfjorden, og har tidligere gått på musikklinja ved Molde Videregående skole. Nå spiller den Oslo-baserte musikeren i flere band, men det er første gangen han tar med dette prosjektet til festivalen.

– Moldejazz var mitt første møte med festival. Det er helt topp å få spille her, fordi det finnes få festivaler hvor man får slik tilbakemelding og kontakt med publikum som her.

Praten gikk løst blant publikum mellom konsertene, og Anders roste festivalen som møtested.

– Man møter igjen folk i jazzen som man ikke ser til vanlig. Jeg kommer alltid tilbake, og tror dette er min fjortende gang på festivalen.

Fullt dansegulv

Da Bel Canto gikk på scenen kom det stor jubel fra publikum. Igjen begynte konserten med et tomt dansegulv, men etter et par låter klarte vokalist Anneli Drecker å lokke tilskuerne ut på dansegulvet.

Med den spennende blandingen av pop, elektronika og verdensmusikk skapte bandet en fantastisk folkefest, og etter hvert sto omtrent halvparten av de oppmøtte på gulvet og danset sammen med bandet.

Etter en og en halv time med gammel og ny musikk på både engelsk og fransk annonserte vokalist Anneli Drecker den siste låta for kvelden. Da påpekte hun samtidig hvor god stemning det var i parken.

– Jeg ønsker dere en veldig bra jazzfestival! Skulle til å si «vel hjem», men det ser ikke ut som at dere skal hjem!