EIKESDAL: Det varte og det rakk, og mange basehoppere ga opp og returnerte fra fjellet eller holdt seg i bygda. Været var slett ikke godt nok for noe verdensrekordforsøk, og det så overhodet ikke lyst ut.

Men seint lørdag ettermiddagen bedret forholdene seg dramatisk, det ble klar sikt. Hele 69 basehoppere kastet seg ut fra drømmefjellet Katthammaren omtrent samtidig. Minst et par hundre tilskuere fikk med seg det fenomenale skuet. Hele himmelrommet over Eikesdal var fullt av basehoppere, og samtlige 69 landet trygt uten å pådra seg så mye som et skrubbsår. I tillegg hoppet tre andre, men de var litt for tidlig ute til at de ble tellende.

Legende i miljøet

Det er 51 år gamle Shane Dunn som er hovedmannen bak det spektakulære felleshoppet i Eikesdalen. Australieren er gift med Signe og bosatt i Måndalen på åttende året. Han er en legende i basehoppermiljøet. Rbnett slo av en prat med Shane dagen etter at rekorden var et faktum. Han var overhodet ikke skuffet over at det ble noen færre hoppere enn planlagt. Ambisjonen var 100 hoppere i lufta samtidig.

– Den forrige rekorden fra 2010 ble slått ettertrykkelig. Nå var vi hoppere fra rundt 30 nasjoner, av dem åtte kvinner. Det var 22 australiere som hoppet, og med det nasjonen med flest hoppere i rekorden.

Norge et paradis

– Norge er paradis for australske basehoppere, meg sjøl inklusiv. Og det finnes ingen bedre lokasjon enn Eikesdal. Katthammaren er det eneste fjellet i verden som er egnet for denne typen rekord. Jeg tror den kommer til å bli stående noen år, men det er nok fullt mulig å hoppe opp mot 150 samtidig, mener Shane Dunn.

Han hyller basehoppermiljøet og understreker at han har hatt veldig mange gode hjelpere, som har hjulpet til i flere måneder i forkant. Det krever et enormt forarbeid å få til en verdensrekord som dette, understreker Shane Dunn.