Tormod Weidahl fra Ottadalen SK syklet feil ved Øverlandsvannet på lørdagens terrengsykkelritt i Moldemarka. Da hadde den sterke junioren fra Vågå syklet en stor del av løypa alene etter at hjemmehåpet Håkon Johannessen måtte gi slipp. På Varden var det drøyt ett minutt som skilte de to. Når avstanden i mål hadde økt til nærmere ni minutter forsto både syklistene og arrangørene at noe måtte være feil. Men først etter at Weidahl og Johannessen hadde sammenlignet sine gps-spor ble feilen oppdaget.

Den beste vant

Å diske den beste var aldri noe alternativ for Molde CK. 17-åringen som deltok i sin første Molde challenge, og som aldri tidligere har syklet i Moldemarka, tok feil i kryss uten løypevakt og der merkebåndet var fjernet. Weidahl oppdaget ikke det gule skiltet som anga riktig retning. Håkon Johannessen som slett både med kropp og sykkel var enig i at det ville bli helt feil å kåre han til vinner framfor den ti år yngre langvegsfarende syklisten.

Slitsom nyveg

– Sånn er det når man blir parkert av ungdommen. Jeg begynner å bli gammel, det er vel bare å innse det. Han var lur og la seg bak gjennom halve løypa. Dermed måtte jeg ligge foran å dra. Da han rykket på nyvegen over steinbruddet klarte jeg ikke å holde følge. Når jeg i tillegg fikk problemer med setet ble det ekstra vanskelig, sier Håkon Johannessen.

– Ved Tusten var han 50 sekunder foran, som økte til 1.20 på Varden. At han syklet feil er sånn som skjer. Han ville vunnet uansett. Grusom. Slik kan nyvegen i Årødalen beskrives. Den var akkurat så tung som jeg hadde fryktet. Nå blir det viktig å legge en plan som gjør meg best mulig forberdt til Ulta-Birken som er sesongen store mål, sier 27 år gamle Johannessen som ble klokket i mål på Romsdalsmusset på tiden 1.50.42.

Skryter av løypa

Tormod Weidahl er fornøyd med å ha syklet først og alene det meste av rittet, men skulle gjerne unngått snarveien som gjorde at han kom i mål ni minutter før andre mann.

– Det var knallfint å sykle. Fin løype og fine forhold. Jeg syklet alene de siste tjue kilometerne. Litt rart dersom jeg syklet feil. Jeg kan ikke skjønne hvor jeg kan ha tatt feil, var 17-åringens kommentar etter at han passerte målstreken.

VM og Birken

Kvinneklassen ble vunnet av Hildegunn Hovdenak. 33-åringen syklet de 46 kilometerne på tiden 2.02.50.

– Det var greit å sykle i dag. Er litt sliten etter å ha syklet mange konkurranser i det siste. Det å legge inn noen formtopp til i dag har ikke vært noe mål. VM i terrengmaraton i midten av september er sesongens neste store mål. Birken er sjølsagt også et mål. Jeg har lyst til å vinne det, mens rittet fortsatt er stort, sier hun.

Hovdenak skal også sykle Offroad Finnmark.

– Jeg var med i fjor, og vet at det er spesielt. 300 kilometer der vi sykler to sammen i et tøft landskap med mygg og andre utfordringer blir krevende.  Jeg prøver å få med meg Molde challenge når jeg er hjemme. Kjekt med nyvegen, men jeg synes det blir litt mye grus. Det hadde gjort seg med litt mer terreng i terrengritt, sier Hovdenak.