Marek var sammen med gode venner fra Vestnes for å se semifinalen mellom England og Kroatia. Kristian Rishaug har satt opp et eget VM-telt i hagen sin med TV, kjøleskap, sofaer og bord. Her samles fotballinteresserte for å ha det hyggelig sammen. Teltet er dekortert med flagg fra mange land, de fleste i teltet håpet at England skulle vinne.

England var da også snau favoritt, men Kroatia har vist før at de kan overraske. Likevel så det ut til å gå Englands veg da de tok ledelsen tidlig i kampen.

- Jeg håper fortsatt at vi skal klare det slik at vi kommer til finalen, sa Jacek Marek til Romsdals Budstikke etter at første omgang var over og laget hans lå under. Slik gikk et også, kroatene kunne slippe jubelen løs.

Jacek Marek kommer fra byen Split i Kroatia og har Hajduk Split som sitt fotballag. Men nå handler alt om landslaget og mulighetene for VM-gull..

Til helga er alt duket for nye spennende timer i VM-teltet. Lørdag er det ventet mye folk når England skal kjempe med Belgia om bronse. Søndag blir den store dagen for Marek. Da kan drømmen til alle kroatere om en VM-tittel gå i oppfyllelse. Men da må Frankrike slås.

- Jeg har flere store flagg her, men ikke et stort kroatisk flagg. Jeg trodde ikke Kroatia skulle nå så langt som til finalen, sier Kristian Rishaug. Men oppe på snora finner vi et lite kroatisk flagg, som en smilende Marek viser fram.