RAUMA: – Vanligvis pleier kjæresten min å passe hunden mens jeg hopper. I dag fikk jeg hjelp av noen andre, forteller Dominik ventende på Cliffy nede ved bilen etter sitt hopp tirsdag.

– Jeg er opptatt av at den skal se hoppet, så hunden får med seg at det går bra med meg, sier tyskeren.

Han var en av deltakerne under World Base Race i Innfjorden fra mandag til onsdag.

To klasser

Konkurransen, som har som mål å kåre «Verdens raskeste flygende menneske», ble arrangert i Innfjorden for første gang i 2008.

– Det konkurreres i to klasser. Den ene er med vingedrakt. I tillegg er det tracking. Det er en dress som kan sammenliknes med en skallbukse og en skalljakke. I den er det åpne kanaler som blåses opp med luft når du hopper. Det gjør at du får et løft og kan fly mer horisontalt bortover, forteller Ivar Brennhovd.

Han er arrangør for World Base Race.

– Det har gått veldig bra. Vi har finale i dag (onsdag), med siste kvalifisering klokka ett. Til finalen får vi helikopterskyss til topps klokka fire, sier Brennhovd.

Espen Fadnes fra Molde hadde sikret seg finalebillett.

Hellesylt og Innfjorden

Arrangementet startet i Hellesylt på Sunnmøre forrige torsdag, og det skal også arrangeres hopping i Eikesdalen i helga.

– World Base Race avsluttes her i dag. Arrangementet i Eikesdalen er ikke i vår regi, men de fleste av hopperne er med på hoppinga i Eikesdalen, sier Ivar Brennhovd.

Ikke kvinneklasse

Han forteller at de ikke har egen kvinneklasse i årets konkurranse.

– Det er en dame med. De foregående åra har vi hatt egen kvinneklasse. Nå ble det ikke det i år, men de lover å komme sterkere tilbake neste år, sier arrangøren.

Kompetansearena

Det er deltakere fra sju nasjoner med i årets konkurranse. Arrangementet foregår samtidig som Norsk Fjellfestival i Rauma.

– Hva gjør dere utenom hoppinga disse dagene?

– Da er vi samlet på Sogge bru Camping, griller og så videre. Vi er et lite miljø som driver med dette her, hvor vi kjenner hverandre godt, forteller Ivar Brennhovd.

– Det har vært flere dødsulykker i forbindelse med basehopping den siste tida. Hvordan preges et så lite miljø av det?

– Det er sjølsagt veldig trist. Siden vi kjenner hverandre så godt er det tungt. Ved hver ulykke analyserer vi årsakene, går gjennom og snakker om det. Og World Base Race er også en arena som ble startet for å ha en positiv effekt på sporten. Dette skal være en kompetansearena der de unge lærer av de eldre hopperne. Her er sikkerheten i høgsetet. Samtidig er det en risikosport, og i likhet med andre risikosporter skjer det ulykker, sier arrangør Ivar Brennhovd for World Base Race.

I konkurransen har det vært med 20 kvalifiserte hoppere. Ti hadde gått videre etter to dagers kvalifisering til onsdagens semifinale og finale.

P.S: Espen Fadnes fra Molde vant årets World Base Race i Innfjorden i Rauma. Han slo australieren Chris Byrnes med noen hundredelssekunder, melder NRK.

Tilskuere: Nysgjerrige tilskuere følger hoppernes ferd fra kanten. Budstikkas reporter holdt høflig distanse til stupet. Foto: Kristian Havnes Klemetzen