MOLDE: Det opplyser adm. direktør Terje Hellum i Prezioso Linjebygg, som om få dager bytter navn – og blir hetende bare Linjebygg.

Linjebygg har lagt tunge år bak seg. Over 200 ansatte ble rammet av oppsigelser eller endringsoppsigelser som følge av oljenedturen. Nå er utfordringen i stedet å rekruttere.

– I oktober 2014 hadde vi 557 ansatte i Molde. Vi er nå i en rekrutteringsprosess, hvor vi ansetter nye medarbeidere. Folk sitter med oppsigelsestid, og har forskjellige oppstartsdatoer. Når vi summerer opp de som har blitt ansatt, og vil begynne i løpet av de kommende tre månedene etter oppsigelsestid, er vi totalt oppe i 597 ansatte. De vil være på plass i oktober, sier Terje Hellum.

I disse tallene ligger ikke datterselskapet Maintech i Trondheim, med ca. 40 ansatte, inne.

– Vil det være behov for ytterligere økning av staben?

– Ja, vi jobber med rekruttering hele tiden, slik at det vil komme til enda flere etter hvert, sier Terje Hellum.

– Økt aktivitet

Han framholder at det er økt aktivitet i bransjen.

– Vi er nødt til å tilpasse bemanningen ut ifra de prognosene vi ser, sier Terje Hellum.

– Hvor mange nye vil dere ha behov for i løpet av det nærmeste halvåret?

– Det er det litt vanskelig å si. Men vi har en helt klar plan om å redusere antall innleide, og øke antall egne ansatte. Vi har nå 150–200 innleide ressurser i våre prosjekt. Vi operer i rammeavtaler hvor volumene kan være litt udefinerte. Vi gjør vurderinger fortløpende. Vi gikk på nyåret i år ut og sa at vi skulle rekruttere. Når jeg ser tilbake på antall ansatte ved årsskiftet, hadde vi 469. Vi har hatt en vesentlig ansettelsesprosess hittil i år. Og vi kommer til å fortsette med den utover høsten.

– Hvilke områder er det som har gitt økt aktivitet?

– Det er generelt økt aktivitet i alle kontrakter. Men jeg vil spesielt nevne den nye kontrakten vi fikk med Aker Solutions, som dekker Nyhamna og Draugen, der vi jobber spesielt med rekruttering lokalt. Det er primært lokalt og regionalt personell vi rekrutterer der. Men generelt rekrutterer vi langs kysten til alle kontrakter. Det er typisk med utreisested Stavanger, Bergen, Kristiansund, Brønnøysund og Hammerfest, sier Terje Hellum.

Hovedkontorstrategi

– Vi har en helt tydelig strategi med hovedkontor i Molde, hvor vi har ca. 70 ansatte. Administrativt personell og støttefunksjoner blir primært her. Det er ikke bare utførende personell vi ansetter. Det er også ingeniører og andre administrative funksjoner, sier Terje Hellum.

Han framholder at det de siste åra er gjort betydelige grep som har redusert kostnadene.

– Vi er nå i en posisjon med vekst. Vi brukte åra etter nedturen godt i forhold til å få nye gode og langsiktige kontrakter, som nå absolutt viser seg å være bærekraftige, sier Terje Hellum.

Nytt navn

Styret i Prezioso Linjebygg foreslår overfor generalforsamlingen at selskapet skal skifte navn til Linjebygg AS.

– Bakgrunnen for navneskiftet er at vi ble en del av det store franske Altrad-konsernet, med 39.000 ansatte, sier Terje Hellum. Altrad er med i den nye logoen.

– I strategien til konsernet er Norge en selvstendig region. Grensesnittet mot Prezioso ble kunstig. Vi har hatt en prosess på dette, og det er enighet om at vi skal gå tilbake til Linjebygg-navnet. Det er et stolt og ærverdig navn i Molde. Det klinger godt internt og eksternt, sier Terje Hellum.

Hovedkontoret til Linjebygg i Grandfjæra i Molde. Foto: Bjørn Brunvoll