– Vi vil ikke gå i detaljer om etterforskningen slik saken står nå, sier påtaleansvarlig Knut Meek Corneliussen ved Politiet i Møre og Romsdal, som leder etterforskningen.

Fortsatt siktet

37-åringen befinner seg fortsatt i Frankrike.  Ekteparet som er siktet for frihetsberøvelse har vært gjennom flere avhør den siste tiden, før de fikk reise på ferie. Siktelsen mot dem er opprettholdt.

– Status for ekteparet er uendret. Vi jobber med å få tatt etterforskingsskritt i Frankrike, og har sendt anmodninger til franske myndigheter via statsadvokaten, riksadvokaten og Kripos, sier Knut Meek Corneliussen.

– Hva slags etterforskningskritt er det snakk om?

– Det er både taktiske og tekniske undersøkelser vi ønsker å få utført.

Rigid system

Den 37 år gamle ungarske statsborgeren ble meldt savnet tirsdag 26. juni, etter at han ikke møtte på jobb i Molde. Da var han siste gang observert i Molde sentrum natt til lørdag 23. juni.  En større leteaksjon ble gjennomført. Kripos ble tidlig koplet inn og et ektepar ble arrestert og siktet for frihetsberøvelse. 1.juli tok saka en ny vending, da 37-åringen ble lokalisert i Frankrike. Siden har politiet lagt lokk på saken, både om etterforskningen og omstendighetene rundt lokaliseringen av 37-åringen.

– Hvorfor er det så vanskelig å få gjort de nødvendige undersøkelser og avhør i Frankrike?

– Når man skal utføre etterforskning i utlandet så må det gjøres på helt spesielle vilkår. Norsk politi kan ikke uten videre reise til Frankrike og utføre politiarbeid i Frankrike, og skal vi få fransk politi til å utføre politiarbeid for oss så er det en omstendelig prosess som vi må gjennom. Derfor tar det litt tid. Det er ikke bare en telefonsamtale unna. Det er et rigid system, og Frankrike er strenge på formalitetene, sier Corneliussen.