– Jeg ville aldri gått inn for noe som skader handelen i sentrum, understreker høgrepolitiker og leder for Moldetorget, Britt Janne Tennøy, til Romsdals Budstikke.

Hun har merket seg bekymringen for Torget, men tror mye skyldes dårlig kommunikasjon om hva som bygges.

– Det kunne vært illustrert mye bedre. Folk vil bli overrasket over resultatet. Molde vil endre seg mye som by! Så ville jeg så klart helst sett at både Sjøfronten 1,2 og 3 var ferdig samtidig, sier politikeren.

– Hva tenker du om skissa for Torget med kunsten?

– Jeg tar for gitt at kunsten som kommer vil inspirere til leik. Det er bare artig at barn opplever noe annet og litt rart enn på leikeplassene i skoler og barnehager, sier Tennøy.

Bilfri tumleplass

Ifølge Tennøy er Torgets viktigste kvalitet at det er bilfritt og trygt for store og små.

– Da mine jenter var små, var steinen utenfor Dahl en stor favoritt. Men vi måtte passe på som hauker for trafikken. Det slipper foreldre på det nye torget, påpeker hun.

– Det blir også en fin promenade ved sjøfronten og mange sittemuligheter langs kanten på den.

Fleksibiliteten i den åpne plassen var et ønske fra flere, som vil skape flere arrangement der, påpeker Tennøy.

– Kan du love at det arrangeres ting oftere enn i dag?

– Ja. Et godt eksempel er at Molde sentrums julemarked utvider fra 10 til 20 til 30 boder over de neste åra. Men vi er avhengig av at også flere enn handelsstanden arrangerer noe, sier Tennøy.

Viser til Sjøfronten 2

Høyre i Molde har stor tro på leik i Sjøfronten 2, sier hun.

– Vi ønsker oss en mer konkret leikeplass nedenfor Torget 2. Vi må ha noe med «wow!»-effekt, ikke ordinære apparat. Helst skulle den jo stått ferdig sammen med Torget.

– Hva om Sjøfronten 2 først kommer i 2021-2023?

– Det har tatt mange år å få i gang Sjøfronten. Jeg jubler for det hver dag – samtidig som vi alle er utålmodige. I mellomtida kan folk benytte seg av den fantastiske leikeparken ved Brunvoll. Sjøfronten er en av mine hjertesaker og noe jeg vil følge opp at blir bra, lover Tennøy.