POSTNUMMER 6450 HJELSET

Kniver om kvinnene

Fannefjorden Knivforening står i skarp kontrast til knivmiljøet ellers i landet. De har trolig flest kvinner med – og spisser det med kvinnelig leder.

HØGT UNDER TAKET: – Vi legger stor vekt på godt miljø, da bidrar det positivt at vi har flere kvinner med. De lager også vakre kniver, sier mangeårig leder Leif Nøsen i Fannefjorden Knivforening. Else Karin Ohren har overtatt stafettpinnen som leder, åtte år etter at hun ble med ved en tilfeldighet: – Jeg liker å skape ting, og har jobbet med lær og keramikk gjennom flere år, sier hun. Medlemmene i knivforeningen på Hjelset er både lokale og folk fra andre kommuner.  Foto: Marit Heiene

Pluss +

Sola stråler varmt over Skjevik barne- og ungdomsskole og hoppbakken rett bak. Men 21 menn, kvinner og unge har søkt skyggen i sløydsalen denne tirsdagskvelden. Der sitter de ved sløydbenker, maskiner og bord, bøyd over sine prosjekt: De pusser knivskaft, tegner skisser, graverer i sølv og lær, former beslag og slirer. På borda ligger vakre kniver i rekker, hver av dem den eneste i sitt slag.