Ifølge Sindre Pedersen (Frp) er det nemlig høgst usikkert når Sjøfronten 2 står ferdig. I dag er planleggingen åtte måneder forsinket.

– Sjøfronten 2 blir utvilsomt en bedre plass for barn, men det kan gå ti år til den kommer. Det store spørsmålet nå, er hva Torget kan brukes til så lenge, sier Pedersen.

Voksne politikere

39-åringen er den yngste forelderen, med barn på fire og seks år, i plan- og utviklingsutvalget (PUU) som har vedtatt skissene.

Utvalget har hatt få innsigelser, men har bl.a. fått fjernet en del trær på østsida av plassen.

– Det var veldig grønt ei stund. Slik skissa er nå, tror jeg det kan blir bra til slutt, sjøl om bysentrum mangler enormt mye for å være attraktiv for barn, sier Pedersen.

Han tror litt mer må til på Torget, skal det tiltrekke barna:

– Vi kan skape mer leik på Torget med noen mindre installasjoner, som det går an å fjerne de få dagene det er arrangement som trenger all plassen, sier Frp-politikeren.

Leikekunst ble til kunstprosjekt

Han er derimot svært kritisk til prosessen rundt kunsten.

Politikerne i PUU hadde store forventninger til leik i kunsten.

– Nå synes jeg ikke kunstprosjektet gjør nytten sin, for å si det sånn. Da det ble bestemt, var premisset for kunsten leik. Men når kunstkomiteen kom tilbake med de fire de hadde valgt, var det det kunstneriske uttrykket som var viktigst. Hva skjedde med leiken? Når det er sagt, tror jeg vinneren var den mest «leikbare» av de fire. Men praktisk sett, hadde det vært like greit å kjøpt inn noen stilige leikeapparater til samme område, sier Pedersen.

Foreslår forfatterpark

Frp var egentlig motstander av Sjøfronten, og ønsket seg i tilfelle en breiere utbygging à la Solsiden i Trondheim, med mer kveldssol og mulighet for etablering av servering, forteller Pedersen.

Han har større ideer om hva som kan skape liv i byen:

– Den svenske byen Trollhättans har stor suksess med parken Spikön, basert på den lokal forfatteren Jan Lööf. De har laget «Skrotnisses lekplats» etter hans bøker. Hva om vi rustet opp Kinoparken, som ingen bruker uansett, til et tema i Jo Nesbøs forfatterskap? Vi kunne hatt «Doktor Proktors prompepark»! Så nær kafeer og kino, ville det blitt en suksess.

Slik er det vedtatt forslaget for det nye Torget. Foto: Skisse: Arne Strømme