En utenlandsk mann måtte i slutten av juni møte i Romsdal tingrett tiltalt for vold mot sin tidligere kone. Mannen er i midten av 20-åra og bor ikke lenger i romsdalsregionen. Hun er 20 år eldre og fortsatt bosatt i Romsdal.

Ville ikke at han skulle bli straffet

Da saka mot ham var oppe i tingretten sa kvinna at hun hadde lagt det hele bak seg, og at hun ikke ønsket mannen straffet. Hennes tidligere forklaringer til politiet ble imidlertid lest opp. Hun bekreftet det hun hadde fortalt der – og hun svarte også på spørsmål fra aktor og forsvarer knyttet til dette.

Ble voldelig

De ble kjærester høsten 2016 og giftet seg etter et halvt års tid. Det var først etter at de giftet seg at han forandret væremåte, ifølge kvinna. Han kunne plutselig bli svært sint, kjeftet på henne med høy stemme, og de kranglet ofte. Ved flere anledninger holdt han henne fast eller stengte henne inne, han skal ha slengt henne i bakken, og en gang også tatt kvelertak på henne med et belte.

Mannen skal også ha spyttet henne i ansiktet, revet i stykker skjorta hennes og truet med å drepe henne. Volden og truslene skal ha pågått i nærmere tre måneder. Ved to anledninger har politiet hentet ham der de bodde. Etter den siste gangen tok forholdet slutt. De er nå separert.

Nektet for alt

Mannen bestred at han hadde opptrådt krenkende mot sin tidligere ektefelle, truet henne eller utøvd vold mot henne. Han fortalte i retten at det tvert om var hun som delvis var voldelig, og som krenket ham med å kalle ham nedverdigende ting. Han innrømmet imidlertid å ha holdt henne nede ved en anledning, men sa at dette var for å beskytte henne mot seg selv.

Trodde på kvinna

Retten, som ble ledet av tingrettsdommer Eli Brusdal, trodde ikke på mannen – retten trodde på kvinna. Hennes forklaring framsto som «troverdig og støttes av den øvrige bevisførselen, med unntak av tiltales forklaring», heter det i dommen.

Etter dette ble mannen dømt til fengsel i 120 dager med fradrag for to dager i varetekt.