BATNFJORDSØRA: Det er ordfører Knut Sjømæling (Sp) som sier dette til Romsdals Budstikke.

1-10 skolen med 250 elever er nærmeste nabo til ordførerkontoret og er overmoden for en omfattende fornyelse. Byggene er pluss-minus 50 år gamle. Det vises godt, både inn- og utvendig.

Har dratt ut i tid

– Dette går vi for! Det er det tverrpolitisk enighet om. Skoleprosjektet har dratt ut i tid, ikke minst på grunn av usikkerhet rundt dimensjonering og eventuell grensejustering. Men for ei drøy uke siden godkjente et samlet kommunestyret det nye romprogrammet og hvor mye vi skal bygge for. Rammen er 35 millioner. Så får vi inderlig håpe at den holder når anbudsrunden er ferdig, sier Gjemnes-ordføreren.

Han vil helst ikke ha noen overraskelser som man har sett i tilfellene sjukehuset på Hjelset og Nordøyvegen. Altså at prislappen blir langt høgere enn hva politikerne har forutsett.

Driver skole i fire bygg

– Det er helt nødvendig at vi nå bygger «ny» skole i sentrum. I dag er det klasserom på Hjorten, på gamleskolen og det er SFO på bedehuset. Man driver skole i fire bygg. Med veldig slitne og gammeldagse lokaler. Dårlig inneklima. Å få samlet skolen i ett framtidsrettet bygg med skikkelig arbeidsmiljø og nok plass for lærere og elever, er helt avgjørende.

Dette er som musikk i ørene til rektor Mari Unhjem. Vi sitter på et slitent lærerrom med hullete møbler. På lærernes arbeidsrom er det så trangt at lærerne nesten må sitte oppå hverandre. Men ikke nå. For nå er det sommerferie.

Har vært noen runder

– Det har vært en del runder rundt prosjekt fornying av skolen. Jeg har ikke helt tatt sjansen på å glede meg, men det ser ut til at det nå endelig er store ting på gang. Det er helt avgjørende at skolen fornyes og bygges sammen. Den nye skolen skal inneholde 14 klasserom og 10 grupperom. Det blir veldig mye bedre plass og en stor forbedring av inneklima og arbeidsmiljø. Vi skal gå fra 1970 til 2019. Målet er at nyskolen skal stå klar til skolestart 2020, sier Mari Unhjem.

Hun gleder seg over at det til høsten skal begynne 26. førsteklassinger på Batnfjord skule, langt flere enn hva prognosene tilsa for tre år siden.

Elevtallet øker

– Det er det som er så bra. Elevtallet øker. Folketallet øker. Gjemnes opplever tilflytting og vekst i folketallet for femte året på rard. Da må vi bare sørge for at skolen rustes skikkelig opp. Vi vet ennå ikke helt hvordan nyskolen kommer til å bli, det skal være en samspillprosess med entreprenøren som får oppdraget, sier Knut Sjømæling.