MOLDE: I år forlater Di derre sin «faste» Molde-scene – utescena på Løkta – der de har spilt to utsolgte konserter for elleville fans annethvert år de siste åra.

– At Di derre skulle spille på Moldejazz og museet, har vi visst om en stund. Det kom ikke som noen overraskelse. At den konserten blir utsolgt, er bare bra, både for festivalen og for oss. Å spille på museet var jo Knut Nesbøs store drøm, sier hotellsjef Heggdal hos Molde fjordstuer.

Suksess i fjor

Heggdal forteller at fjorårets program, og tre storkonserter med 80-tallskveld med Loveshack og hit-parade med Gylne Tider/Freestyle, rockeaften med Nerli There og Stage Dolls, samt fest med WigThis og Pornflakes, ble en kjempesuksess.

– Det var utsolgt alle tre kveldene, til ei scene som tar 800 publikummere. Derfor fortsetter vi med dette konseptet i år, men i tillegg tilbyr vi mindre konserter midt i uka, samt at vi setter sammen ei fotballpakke til torsdagen, sier Heggdal.

På programmet 14. juli står Loveshack og Queen Tributen «I want it all».

– Tributten har jeg hørt selv, og det låter bra. De kommer fra Ålesund, og har også spilt på Terminalen, forteller Heggdal.

Fredag 20. juli er det klart for Nerli There og Pornflakes, mens en ny tributt kommer til storscena lørdag. Denne gangen er det Abba som skal hylles; i følge hotellsjefen på beste vis av et band som reiser verden rundt.

– Vi forsøker å programmere med noe vi har hatt tidligere og noe nytt. I tillegg har vi altså mindre konserter midt i uka. Her står Polka-Bjørn og Kleine Heine, med foreløpig uannonserte gjesteartister, samt Lærlingan, på plakaten, sier Heggdal.

– Er ikke en Di derre-festival

Det betyr at i løpet av jazzuka er mange hundre innom konsertene på Løkta.

– Omsetningsmessig er dette den viktigste uka i året for oss. Men med så gode somre som det gradvis har blitt, kan vi glede oss over fullt hotell nesten sommeren, sier Heggdal.

– Kommer Di derre til å spille på Løkta igjen?

– Det har jeg ingen anelse om. Det går jo normalt et par år mellom hver gang de spiller i byen. Og nå blir mye tatt ut på museet. Men vi er ikke en Di derre-festival. Det er viktig at vi klarer å få til bra konserter også uten dem, sier Heggdal.

– Er dere en konkurrent til jazzfestivalen?

– Heller et supplement, vil jeg si. Publikumstallene viser jo at det er plass til oss begge. Vi har vært klare hele tida på at vi ønsker å lage en alternativ folkefest, med rock, pop og 80-talls-band, sier han.

Wigthis er tilbake: For fjerde året spiller Wigthis med Jonny Sjo. Vegard Mordal er for øvrig ute av bandet; ny vokalist er Alexander Denstad With. Foto: Fabio Zapato Foto: Fabio Zapato
Polka-Bjørn og Kleine Heine med så langt ukjente gjesteartister. – I uka rigger vi til maks 200 publikummere, forteller Heggdal. Foto: Knut Jodler